• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES vēlas pārtraukt nesodāmību par pārgalvīgu braukšanu citās dalībvalstīs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 21:37, 06.02.2024


Ja autovadītāja tiesības atņemtas par smagiem ceļu satiksmes pārkāpumiem, piemēram, lielu ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, tam jābūt spēkā visā ES, otrdien paziņoja EP deputāti. Tā informē EP Preses dienests.


Foto: LETA

Pašlaik, ja autovadītājs zaudē apliecību pēc satiksmes noteikumu pārkāpuma citā ES dalībvalstī (kas nav izsniegusi viņa vadītāja apliecību), vairumā gadījumu sods ir piemērojams tikai dalībvalstī, kurā izdarīts pārkāpums, un neizraisa ierobežojumus pārējā ES teritorijā.

Lai nodrošinātu, ka vadītāja apliecības apturēšana, ierobežošana vai atņemšana nerezidentam tiek piemērota visās ES dalībvalstīs, jaunie noteikumi paredz, ka informācija par šo lēmumu ir jānodod tai ES dalībvalstij, kas izsniegusi vadītāja apliecību.

EP deputāti ierosina iekļaut braukšanu bez derīgas autovadītāja apliecības smagu pārkāpumu sarakstā, kur pašlaik ir braukšana reibumā vai nāves izraisīšana. Tas noteiktu pienākumu veikt informācijas apmaiņu par transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu. Pašlaik ātruma pārsniegšana par 50 km/h ir smago pārkāpumu sarakstā, par kuriem jāpiemēro vadīšanas tiesību atņemšana. EP deputāti prasa apdzīvotās vietās šo slieksni noteikt zemāku, proti, arī pārsniedzot ātrumu par 30 km/h, autovadītāja apliecību varētu atņemt vai apturēt.

Parlaments ierosina uzdot ES dalībvalstīm vienai otru informēt par lēmumiem atņemt vadītāja tiesības 10 darba dienu laikā. Vēl 15 darba dienu laikā būtu jāizlemj, vai vadīšanas tiesību atņemšana jāpiemēro visā Eiropas Savienībā. Savukārt septiņu darba dienu laikā attiecīgais autovadītājs būtu jāinformē par galīgo lēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība CSDD atklās kampaņu Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu (+VIDEO)

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) šodien informēs par kampaņu "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu".

Sabiedrība Aptauja: lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies EP vēlēšanās

Lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina pētījumu centra SKDS pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pasūtījuma veiktā aptauja.

Pasaule Eiropas parlamenta deputāti pieņēmuši dekarbonizācijas plānu

EP deputāti pieņēma ar Eiropas Savienības (ES) Padomi saskaņoto plānu, kas palīdzēs samazināt enerģijas patēriņu un siltumnīcefekta gāzu emisijas būvniecības nozarē.

Pasaule Eiroparlaments: Ir jāatbalsta Ukraina tik ilgi, cik nepieciešams.

Rezolūcijā uzsvērts, ka steidzami ir jāizveido stabils tiesiskais regulējums, kas ļautu konfiscēt ES iesaldētos Krievijas aktīvus un izmantot tos Ukrainas atjaunošanai.