• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā paredzētas četras plašas starptautiskas militārās mācības

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:16, 04.02.2024


Šopavasar no marta līdz jūnijam Latvijā paredzētas četras plašas starptautiskas militārās mācības.


Foto: LETA

Martā notiks mācības "Crystal Arrow". Tās būs NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertifikācijas mācības un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Mehanizētās kājnieku brigādes štāba un vienību mācības komandvadības pilnveidošanai, operāciju plānošanai un vadīšanai.

Aprīlī notiks "Solar Eclipse IV", kas ir kaujas atbalsta speciālistu taktiskās lauka mācības ar fokusu uz netiešo uguns atbalstu, veicot kauju dziļumā.

Aprīlī un maijā paredzētas ASV bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā un Āfrikā organizētas starptautiskās reģionālās militārās mācības "Saber Strike". NBS plāno piedalīties mācībās, lai trenētu vienību savietojamību taktiskajās operācijās, kā arī veiktu taktisko maršu.

Jūnijā paredzētas militārās mācības "Baltops ", kas ir lielākās un komplicētākās jūras spēku un dienestu mācības Baltijas jūras reģionā.

Katrās mācībās Latvijā piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonu.

Saskaņā ar likuma lēmumu par NBS vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Sabiedrība Mācību dēļ var tikt bloķēta gājēju kustība Skolas un Elizabetes ielu posmos

Aizsardzības ministrijas rīkoto mācību dēļ ceturtdien uz neilgu laiku var tikt bloķēta gājēju kustība Skolas un Elizabetes ielu posmos ap Aizsardzības ministrijas ēku kompleksu.

Ekonomika Konferencē aktualizēs pieaugušo mācīšanās nozīmi

Lai ar praktiskiem, aizraujošiem cilvēkstāstiem iedvesmotu pieaugušos turpināt mācīties arī ārpus formālās izglītības sistēmas un veicinātu mācīšanās kultūru, 29.martā rīkos ilgtspējīgai izglītībai veltītu bezmaksas iedvesmas konferenci "Zinātgriba".

Sabiedrība Ķemeros notiks militārās mācības

Ķemeros notiks militārās mācības, uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrība Šodien notiks LDz civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības mācības

Līvbērzes dzelzceļa stacijas ceturtā ceļa teritorijā šodien plkst.11 notiks VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) kompleksās civilās aizsardzības mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu, informē LDz pārstāvji.