• Rauls,
  • Rodrigo
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV un Lielbritānija dod triecienus hutiešiem Jemenā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:22, 04.02.2024


ASV un Lielbritānija ar citu partneru atbalstu devušas triecienus hutiešu nemiernieku pozīcijām Jemenā.



"Šodien Savienoto Valstu un Apvienotās Karalistes armijas ar Austrālijas, Bahreinas, Kanādas, Dānijas, Nīderlandes un Jaunzēlandes atbalstu veikušas papildu triecienus militārajiem mērķiem hutiešu kontrolētajās Jemenas teritorijās," teikts sestdienas vakarā izplatītajā ASV aizsardzības ministra Loida Ostina paziņojumā.

Kopumā doti triecieni 36 mērķiem 13 vietās.

Starp iznīcinātajiem mērķiem ir ieroču noliktavas, raķešu palaišanas iekārtas, zenītartilērijas sistēmas un radari.

Šis ir jau trešais uzbrukums Irānas atbalstītajam islāmistu kaujinieku grupējumam, ko pēdējo nedēļu laikā veikušas ASV un Lielbritānija.

Trieciena mērķis bija vēl vairāk mazināt kaujinieku iespējas uzbrukt ārvalstu kuģiem, kas tranzītā šķērso Sarkano jūru, norādījis Ostins.

Dienu iepriekš ASV deva triecienus Irānas atbalstītajiem kaujiniekiem arī Irākā un Sīrijā, tādējādi reaģējot uz trīs amerikāņu karavīru nogalināšanu Jordānijā.

Jemenas hutiešu kaujinieki pēdējo mēnešu laikā veikuši vairākus uzbrukumus ar raķetēm un droniem tirdzniecības kuģiem Sarkanajā jūrā un Bābelmandeba šaurumā. Islāmisti apgalvo, ka uzbrūk kuģiem, kas, viņuprāt, dodas uz Izraēlu, un pieprasa kara pārtraukšanu Gazas joslā.

Hutiešu uzbrukumu dēļ daudzas lielās kuģniecības atteikušās no kuģošanas Sarkanajā jūrā un savus kuģus novirzījušas uz citiem maršrutiem.

Decembrī Sarkanajā jūrā un Adenas līcī nolūkā aizsargāt tirdzniecības kuģus tika uzsākta starptautiska militāra misija ASV vadībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Apšaudē ASV Alabamas štatā četri cilvēki nogalināti

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Pasaule Francijā divus mēnešus pēc vēlēšanām izveidota jauna valdība

Divus mēnešus pēc parlamenta ārkārtas vēlēšanām Francijā izveidota jauna valdība, kas ir labējāka nekā iepriekšējā, un kreisi noskaņotie protestētāji to kritizē kā neatbilstošu jūlijā notikušo vēlēšanu rezultātiem.

Pasaule Izraēla veic kratīšanu «Al Jazeera» birojā Rietumkrastā un liek to slēgt

Izraēlas spēki svētdien veikuši kratīšanu Katarā bāzētā telekanāla "Al Jazeera" birojā Rāmallā, okupētajā Rietumkrastā, un likuši to 45 dienu laikā slēgt, paziņoja televīzijas kanāls.

Pasaule Šodien norisināsies ANO Nākotnes samits

Šodien un 23.septembrī norisināsies ANO Nākotnes samits, kura laikā plānots apstiprināt nesaistošu politisku deklarāciju - Nākotnes paktu.

Lasiet arī

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Volzs nav cietis viņa autokorteža mašīnu avārijā

ASV viceprezidenta amata kandidāts no Demokrātu partijas Tims Volzs pirmdien palika neskarts, kad dažas viņa autokorteža mašīnas iekļuva avārijā, braucot no lidostas uz vēlēšanu kampaņas pasākumu Milvoki pilsētā.

Pasaule Eksperts: patlaban karš Ukrainā nav radījis sekas, kas apdraudētu ASV

Līdz šim Krievijas karš Ukrainā nav radījis tādas sekas, kas apdraudētu ASV eksistenciālās intereses un tādēļ ASV nav gatavas pilnā apmērā sākt pretstāvēt Krievijai un ļaut Ukrainai nodarīt Krievijai būtiskus zaudējumus, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis bijušais Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Pasaule Pirmajam 6.janvāra iebrucējam ASV Kapitolijā piespriesti 53 mēneši cietumā

2021.gada 6.janvāra nemieru dalībniekam, kurš pirmais iebruka ASV Kapitolijā, ir piespriests 53 mēnešu cietumsods par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, otrdien paziņoja prokurori.