• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa: ES valstis vienojušās par atbalstu Ukrainai 50 miljardu eiro apmērā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:52, 01.02.2024


Visas 27 Eiropas Savienības (ES) valstis ir izpildījušas apņemšanos nodrošināt Ukrainai paredzamu, ilgtermiņa atbalstu 50 miljardu eiro apmērā, tviterī pavēstījusi Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Viņa norāda, ka tas stiprinās Ukrainu tās cīņā par savu brīvību. "Šī ir ļoti laba ziņa Latvijas un visas Eiropas drošībai," raksta Ministru prezidente.

Siliņa šodien piedalīsies Eiropadomes sēdē, kurā Latvija uzsvērs nepieciešamību pēc ilgtermiņa atbalsta Ukrainai.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kas arī pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā uzturējis tuvas saites ar Kremli, decembrī uzlika veto ES 50 miljardu eiro palīdzībai Ukrainai. Taču, kā liecināja ES amatpersonu izstrādātais dokuments, kas nonācis laikraksta "Financial Times" rīcībā, pārējie ES līderi bija gatavi vērsties pret Ungārijas ekonomiku, ja Budapešta samitā bloķēs jauno palīdzību Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa šodien sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien uz laiku sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāve Santa Jirgensone.

Sabiedrība Šonedēļ, visticamāk, Saeimā netiks lemts par ārlietu ministra kandidātu

Šonedēļ par gaidāmo ārlietu ministra amata kandidātu Saeimā, visticamāk, vēl netiks lemts, pēc koalīcijas sanāksmes apliecināja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa nākamnedēļ tiksies ar Vācijas kancleru Šolcu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) trešdien, 27.martā, dosies darba vizītē uz Vāciju, kur viņai paredzēta divpusēja tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, informēja Valsts kancelejā.