• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bijušais Saeimas deputāts dosies uz Ukrainu, «lai sistu orkus»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:29, 31.01.2024


Kopš normatīvā regulējuma pieņemšanas kopumā saņemti 14 Latvijas iedzīvotāju pieteikumi karot Ukrainas armijas pusē, pavēstīja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).


Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā par pievienošanos Ukrainas aizstāvjiem tviterī paziņojis bijušais Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš no Jaunās konservatīvās partijas. Riekstiņš gan ir iekļauts kā 17.numurs partijas sarakstā kandidēšanai jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

"Varu apliecināt - februāra otrajā pusē dodos uz Ukrainu, lai pievienotos viņu armijai un sistu orkus. Sīkākas informācijas šobrīd nebūs," paziņojis Riekstiņš.

Saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai Saeima 2022.gada 28.februārī pieņēma grozījumus Nacionālās drošības likumā, ļaujot Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi sākt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos. Grozījumi stājās spēkā 1.martā.

Brīvprātīgajiem, kuri vēlas stāties Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajā Starptautiskajā teritoriālās aizsardzības bataljonā, jāvēršas Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Pēc apstiprinājuma saņemšanas no vēstniecības brīvprātīgajam jāziņo NBS Mobilizācijas pārvaldei, rakstot vēstuli uz adresi Krustabaznīcas iela 9, Rīga, LV-1006, vai arī elektroniski parakstītu vēstuli uz e-pasta adresi "rpus@mil.lv", norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dienesta veidu un dienesta valsti.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija un NBS aicinājuši pilsoņus pirms iesaistīšanās aktīvā karadarbībā Ukrainā ļoti nopietni izvērtēt savas militārās zināšanas un iemaņas, kuras miera apstākļos ir iespējams iegūt, sākot dienestu Latvijas bruņotajos spēkos.

NBS norādījuši, ka profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, kuriem ir spēkā līgums par dienestu NBS, dalība citas valsts bruņotā konfliktā nav atļauta.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā dzīvību zaudējis viens Latvijas karotājs. Pērn 1.oktobrī Limanā, Kramatorskas rajonā, drona raidīta trāpījuma rezultātā viņš gāja bojā. Tāpat zināms, ka kaujās vismaz divi ir guvuši dažādus ievainojumus un kādā sprādzienā traumas bija guvusi arī kaujas mediķe Sarmīte Cīrule.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Ukraina un Krievija apmainās ar gūstekņiem

Krievija un Ukraina sestdien sarīkoja vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 103 katras puses karavīri, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Pasaule ISW: Ukrainas spēki pavirzījušies dziļāk Kurskas apgabalā

Ukrainas spēki turpina virzīties dziļāk Krievijas Kurskas apgabalā, dodoties uz Gluškovas rajonu, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.