• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Klimata aktīvisti Vācijā vairs nelīmēs sevi pie ielu seguma

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:44, 30.01.2024


Radikālās klimata aktīvistu organizācijas "Letzte Generation" ("Pēdējā paaudze") aktīvisti vairs nepielīmēsies pie ielu seguma, pirmdien paziņojusi organizācija.


twitter.com/AufstandLastGen/
Foto: twitter

"Turpmāk mēs protestēsim citādā formā, taču arī to būs neiespējami ignorēt. Sākot ar martu, mēs aicināsim uz nepakļaušanās mītiņiem visā valstī. Tā vietā, lai sadalītos nelielās grupās un rīkotu ielu blokādes, mēs organizēsim nepakļaušanās sapulces, kurās piedalīsies daudzi cilvēki," paziņoja organizācija.

"Letzte Generation" norādīja, ka turpinās protestēt pie naftas cauruļvadiem, ogļraktuvēm un lidostām. Aktīvisti piebilda, ka vēlas "nākotnē arvien biežāk konfrontēt tos, kas ir atbildīgi par klimata iznīcināšanu", un "publiski un kameru priekšā konfrontēt politiķus un citus lēmumu pieņēmējus".

Pēdējās paaudzes aktīvisti 2022.gada janvārī kā protesta metodi sāka izmanto pielīmēšanos pie ielu seguma, bloķējot ceļus un apturot satiksmi tādās pilsētās kā Berlīne un Hamburga. Aktīvisti pielīmējušies arī pie Berlīnes, Hamburgas un Diseldorfas lidostu asfalta, apturot gaisa satiksmi.

"Letzte Generation" izmanto arī citas protesta metodes, piemēram, ir apķēpājuši Brandenburgas vārtus ar oranžu krāsu. Protesti ir notikuši arī muzejos, stadionos un valdības ministrijās.

Berlīnes policija pagājušajā gadā reģistrēja aptuveni 550 šādus protestus.

"Letzte Generation" protesta metodes tikušas plaši kritizētas, un Vācijas kanclers Olafs Šolcs reiz tās nosauca par pilnīgi vājprātīgām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Ekonomika VARAM: Latvija saskaras ar klimata izaicinājumiem, ir nepieciešama apmežošana

Nav izdevīgi apstrādāt lauksaimniecības vajadzībām neizmantotu zemi zāles audzēšanai, uzskata ministrija.

Sabiedrība Izpirkuma maksa par Grētu Tūnbergu: Latvija iemaksās 100 000 eiro ANO (+VIDEO)

Tādā veidā mūsu valsts palīdz novērst klimata pārmaiņu sekas.

Pasaule Latvija iemaksās 100 000 eiro ANO Klimata kontā

Valdība otrdien konceptuāli atbalstīja Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto informatīvo ziņojumu, kas paredz veikt vienreizēju iemaksu 100 000 eiro apmērā Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) Centrālā ārkārtējās reaģēšanas fonda (CERF) Klimata kontā, lai nodrošinātu Latvijas dalību CERF fonda darbībā.

Pasaule Pagājušais mēnesis bijis līdz šim karstākais oktobris pasaules mērogā

Pagājušais mēnesis ir karstākais oktobris, kāds līdz šim bijis pasaules mērogā, trešdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) Klimata pārmaiņu dienests "Copernicus" (C3S), kas veic klimata novērošanu.