• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācija pirmo reizi piegādās Ukrainai militāros helikopterus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:58, 24.01.2024


Vācijas valdība nolēmusi piegādāt Ukrainai sešus militāros helikopterus "Sea King Mk41", otrdien paziņoja Vācijas Aizsardzības ministrija.



Šī būs pirmā reize, kad Vācija piegādās Ukrainai militāros helikopterus.

Reizē ar daudzfunkcionālajiem lidaparātiem Ukrainai tiks piegādātas arī rezerves daļas un papildu aprīkojums. Ukrainas militārpersonām tiks nodrošināta arī apmācība helikopteru lietošanā.

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss norādīja, ka "Sea King Mk41" ir "pārbaudīts un uzticams helikopters, kas palīdzēs ukraiņiem daudzās jomās, sākot ar izlūkošanu virs Melnās jūras un beidzot ar karavīru transportēšanu".

"Šī ir pirmā šāda veida piegāde no Vācijas," uzsvēra Pistoriuss.

Saskaņā ar Vācijas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā Vācija ir sniegusi Ukrainai militāro palīdzību aptuveni sešu miljardu eiro apmērā.

2023.gada sākumā divus šāda modeļa helikopterus Ukrainai nodeva Lielbritānija.

Kā norādīts Bundesvēra tīmekļa vietnē, šī modeļa helikopterus Vācijas bruņotie spēki izmanto kopš pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidus. Vācijā tie galvenokārt tiek izmantoti meklēšanas un glābšanas operācijās. Šim helikopteram "ir liels darbības rādiuss - vairāk nekā 1500 kilometru, tas ir aprīkots ar radaru un infrasarkano kameru, tam raksturīga īpaša izturība un tas spēj lidot pat vissliktākajos laikapstākļos". Vēl viena tā priekšrocība ir "īpašā helikoptera amfībijas konstrukcija", kas ļauj nepieciešamības gadījumā nolaisties uz ūdens.

"Sea King Mk41" helikopteri tiek ražoti ASV kopš 1959.gada, tos izstrādāja uzņēmums "Sikorsky Aircraft Corporation". ASV armija tos sāka izmantot 1961.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.