Polijā aizturēts bijušais ārlietu ministra vietnieks aizdomās par korupciju

Pasaule
LETA 07:47, 18.01.2024 0

Izmeklētāji Polijā trešdien paziņoja, ka ir aizturējuši bijušo ārlietu ministra vietnieku Pjotru Vavžiku aizdomās par korupciju, kas saistīta ar krāpniecību darba vīzu piešķiršanā.

 

Vavžiks pārstāvēja labēji konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) valdību, kas zaudēja varu pēc oktobrī notikušajām parlamenta vēlēšanām.

Pret viņu notiek izmeklēšana par "apmaksātu labvēlību saistībā ar vīzu procedūru paātrināšanu", paziņoja pretkorupcijas aģentūra CBA.

Vavžiks, kurš kopš 2019.gada bija atbildīgs par konsulārajām lietām, pērnā gada augustā pēkšņi tika atlaists no amata Ārlietu ministrijā. Toreiz pretkorupcijas aģentūra arī veica kratīšanu viņa nodaļā.

Saskaņā ar Polijas mediju ziņām Vavžiks bija organizējis shēmu, kurā starpniekfirmas piedāvājušas Polijas vīzas par lielām naudas summām.

Migranti no Āzijas un Āfrikas valstīm bieži izmantojuši Polijas vīzas, lai ceļotu Šengenas zonas ietvaros. Sevišķi pieprasītas bijušas vairākkārtējas iebraukšanas vīzas.

Prokurori vēlāk stāstīja par izmeklēšanām pret septiņiem cilvēkiem.

Tika izmeklēti pārkāpumi vairāku simtu Polijas darba vīzu izsniegšanā vairākās arābu valstīs, kā arī Indijā, Filipīnās, Singapūrā, Honkongā un Taivānā.

Tomēr ziņas Polijas medijos un informācija no centriski kreisās opozīcijas, kas pēc pēdējām parlamenta vēlēšanām nomainījusi PiS valdību, liecina par daudz lielāku šīs shēmas mērogu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Polijas parlamentā sākas debates par abortu likumu liberalizāciju

Polijas premjerministrs Donalds Tusks priekšvēlēšanu kampaņā solīja stiprināt sieviešu tiesības un sekmēt piekļuvi abortam. Pašreiz Polijā ir spēkā viens no stingrākajiem abortu likumiem Eiropas Savienībā (ES).

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Pasaule Krievijas spārnotā raķete ielidojusi Polijas gaisa telpā

Krievijas spārnotā raķete, kas naktī uz svētdienu tika izmantota uzbrukumā mērķiem Ukrainā, uz nepilnu minūti ielidoja Polijas gaisa telpā, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.