• Ina,
  • Ināra,
  • Inārs,
  • Valija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Panākta vienošanās par medikamentu piegādi «Hamās» sagrābtajiem ķīlniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:48, 17.01.2024


Izraēla un palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" ir panākuši vienošanos par medikamentu piegādi "Hamās" sagrābtajiem ķīlniekiem un humānās palīdzības piegādi civiliedzīvotājiem Gazas joslā, otrdien paziņoja Katara un Izraēla.


twitter.com/IDF
Foto: twitter

Vienošanās tika panākta ar Kataras un Francijas starpniecību.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu apstiprināja šo vienošanos un sacīja, ka "medikamentus uz galamērķi nogādās Kataras pārstāvji Gazas joslā".

Katara, kur atrodas "Hamās" politiskais birojs, ir vadījusi sarunas starp Izraēlu un "Hamās". Ar tās starpniecību novembrī tika panākts nedēļu ilgs karadarbības pārtraukums Gazas joslā, kura laikā tika atbrīvota apmēram puse no "Hamās" sagrābtajiem ķīlniekiem - Izraēlas un citu valstu pilsoņiem.

"Medikamenti un palīdzība rīt no Dohas tiks aizvesti uz Arišas pilsētu brālīgajā Ēģiptes Arābu Republikā ar divām Kataras Bruņoto spēku lidmašīnām, sagatavojot to transportēšanu uz Gazas joslu," paziņoja Kataras Ārlietu ministrijas preses sekretārs Madžids al Ansari.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Francisks izsludina 2025.gadu par svēto gadu

Pāvests Francisks izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Pasaule Pistoriuss: Vācija ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien apliecinājis Vašingtonai, ka Berlīne ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā un nodrošinās militārās spējas, lai to paveiktu.

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla: zem ANO bēgļu lietu aģentūras Gazā atrasts «Hamās» tunelis

Izraēlas bruņotie spēki sestdienas vakarā paziņoja, ka atklājuši palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" tuneli zem ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūras (UNRWA) mītnes Gazas pilsētā.

Pasaule Izraēlas armija: Gūti pierādījumi par tiešu Irānas finansējumu «Hamās»

Izraēlas bruņotie spēki atraduši pierādījumus par naudas plūsmu starp Irānu un palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās", otrdien paziņojusi armija.

Pasaule Netanjahu: «Hamās» ir pilnībā infiltrējis UNRWA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņojis, ka palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās" ir pilnībā infiltrējis ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule «Hamās» grib «pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu» Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā, pirmdien paziņoja augsta "Hamās" amatpersona pēc Kataras paziņojuma par pagaidu pamiera ierosinājumu.