ISW: Putins cenšas radīt nosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm

Pasaule
LETA 11:49, 17.01.2024 0

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ievērojami aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

 
Foto: LETA

Putins to dara plašāku NATO vājināšanas centienu ietvaros.

Kā norāda domnīcas analītiķi, Putins jau labu laiku cenšas trivializēt bijušo padomju republiku suverenitāti.

Krievija arī jau sen apgalvo, ka tai ir tiesības aizstāvēt savus "tautiešus ārzemēs", arī etniskos krievus un krievvalodīgos, kas dzīvo aiz Krievijas robežām.

"ISW nav novērojis nekādas pazīmes, ka Krievijas uzbrukums Baltijas valstīm būtu neizbēgams vai ticams, bet Putins, iespējams, informācijas jomā rada nosacījumus Krievijas nākamajām agresīvajām darbībām ārzemēs, aizbildinoties ar savu "tautiešu" aizstāvību," skaidro analītiķi.

"Kremlis un ar to saistītie spēlētāji pēdējā laikā īsteno informācijas operācijas un pielieto hibrīdkara taktiku, kas vērsta uz NATO destabilizāciju, un, iespējams, šobrīd rada priekšnosacījumus informācijas laukā Krievijas iespējamām nākotnes agresīvajām darbībām pret NATO dalībvalstīm un to kaimiņiem," norāda analītiķi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī