• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kerijs atstās ASV klimata sūtņa amatu, lai palīdzētu Baidenam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:45, 14.01.2024


Džons Kerijs gatavojas atkāpties no ASV īpašā sūtņa klimata jautājumos amata, lai palīdzētu prezidenta Džo Baidena priekšvēlēšanu kampaņai, vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonu neoficiāli teikto.


Foto: LETA

Kerijs plāno iesaistīties Baidena kampaņā, popularizējot prezidenta paveikto globālās sasilšanas apkarošanā, ziņo mediji.

Kerijs trešdien informējis Baidenu par saviem nodomiem atstāt klimata sūtņa amatu, bet viņa biroja darbinieki par šo lēmumu uzzinājuši sestdien, norādījušas amatpersonas.

Kerijs ne tikai vadīja ASV delegāciju trijos ANO samitos par klimata pārmaiņām, bet arī efektīvi sadarbojās ar Ķīnu, neraugoties uz sarežģītajām abu valstu diplomātiskajām attiecībām. Kopā abas valstis ir divas lielākās piesārņotājas pasaulē, radot 41% siltumnīcefekta gāzu izmešu.

Viens no Baidena pirmajiem soļiem amatā pēc viņa inaugurācijas 2021.gada janvārī bija ASV atkārtota pievienošanās Parīzes klimata nolīgumam, no kura Savienotās Valstis bija izstājušās pēc iepriekšējā prezidenta Donalda Trampa lēmuma.

Kerijs, kurš pats savulaik bija Demokrātu partijas kandidāts uz prezidenta posteni, atstās klimata sūtņa amata tuvākajos mēnešos, vēsta mediji.

Gaidāms, ka demokrāts Baidens prezidenta vēlēšanās novembrī sacentīsies ar republikāni Trampu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.