• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas parlaments atsakās apspriest mobilizācijas likumprojektu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:53, 11.01.2024


Ukrainas parlaments ceturtdien atteicies debatēt par pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kura mērķis ir iesaukt armijā vairāk cilvēku.



Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā mēnesī brīdināja, ka armija vēlas mobilizēt līdz pat pusmiljonam cilvēku, lai cīnītos pret aptuveni 600 000 Krievijas karavīru, kas ievesti Ukrainā.

Likumprojekts, ko valdība iesniedza decembrī, paredz pastiprināt sodus tiem, kas izvairās no iesaukšanas armijā, un samazināt karadienesta vecumu no 27 līdz 25 gadiem. Tas arī paredz samazinātu obligāto karadienesta laiku no neierobežota līdz 36 mēnešiem.

Likumprojekts ir izpelnījies kritiku sabiedrībā un politiķu vidū. "Vairāki nosacījumi tieši pārkāpj cilvēktiesības, daži nav optimāli formulēti," pēc slēgtas tikšanās ar Ukrainas armijas vadību izteicās valdošās partijas līderis Dāvids Arahamija.

"Mēs saprotam armijas vadības prasības un esam gatavi tās izpildīt. Taču ne visus noteikumus var atbalstīt," viņš norādīja, piebilstot, ka likumprojekts ir nosūtīts atpakaļ valdībai.

Krievijas karaspēkam palielinot spiedienu un karavīru skaitu frontē, Ukraina, kuras armijas rindās dien aptuveni 850 000 karavīru, cenšas palielināt savu dzīvo spēku.

Kijiva neatklāj savus zaudējumus karā, bet neatkarīgas aplēses liecina, ka kritušo karavīru skaits mērāms desmitos tūkstošu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Kriminālziņas Vīrieti izslēdz no Zemessardzes par naidīgu komentāru pret ukraiņiem

No Zemessardzes izslēgts zemessargs, kurš sociālajos tīklos paudis naidīgu komentāru pret ukraiņiem.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Pasaule Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Šmihaļs

Latvijā ceturtdien oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, informē Valsts kanceleja.