• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis nosaka sankcijas Latvijas pilsoņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:12, 24.12.2023


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien parakstījis rīkojumus par jaunām sankcijām pret 185 personām un uzņēmumiem, kas kaitē Ukrainas interesēm.


Foto: Instagram

Jaunās sankcijas piemērotas 51 fiziskai personai. Viņu vidū līdztekus Krievijas pilsoņiem ir arī pašas Ukrainas pilsoņi, kā arī Latvijas, Kipras un Lielbritānijas pilsoņi.

Vienlaikus sankcijām pakļauti arī 134 uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa darbojas Krievijas teritorijā, taču daži arī Krievijas okupētajā Krimā.

Sankcijām pakļautajiem uzņēmumiem piederošie aktīvi Ukrainā tiek iesaldēti. Tiem liegts veikt tirdzniecības operācijas Ukrainā, kā arī veikt tranzīta pārvadājumus caur tās teritoriju. Tiem izsniegtās licences Ukrainā tiek anulētas.

Savukārt fiziskajām personām, kas nav Ukrainas pilsoņu liegta ieceļošana Ukrainas teritorijā.

Starp sankcijām pakļautajām personām ir sekojoši Latvijas pilsoņi - Tomass Petrovskis, Sergejs Piskunovs, Jevgēņijs Vorobkovs un Viktorija Vorobjova. Jāpiezīmē, ka Petrovkim ir arī Krievijas pilsonība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā plāno liegt uzturēties arī Baltkrievijā reģistrētām automašīnām

Tieslietu ministrija (TM) šobrīd izstrādā un iesniegs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektu, lai liegtu Latvijā uzturēties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, tostarp šķērsot ar šādām automašīnām valsts robežu tranzītā. Jau pašlaik līdzīgs regulējums ieviests attiecībā uz Krievijā reģistrētām automašīnām.

Ekonomika Latvijā no Krievijas importēja vairāk graudaugu produktu nekā pirms gada

Latvijā šogad pirmajā pusgadā no Krievijas importēja 214 800 tonnu graudaugu produktu, kas ir par 2,7% vairāk nekā 2023.gada pirmajā pusgadā, kad importēja 209 129 tonnas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Pasaule Ar jauno sankciju pakotni ES vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu

Ar jauno sankciju pakotni pret Baltkrieviju Eiropas Savienība (ES) vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu caur Baltkrieviju, vietnē "X" skaidro Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule ES apstiprināja 14.sankciju pakotni pret Krieviju

Pirmdien Luksemburgā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē ES dalībvalstis beidzot apstiprināja 14.sankciju pakotni pret Krieviju, mikroblogošanas vietnē "X" informē ārlietu ministre Baiba Braže (JV).