• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:24, 22.12.2023


Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.


twitter.com/PolicieCZ
Foto: twitter

LU informē, ka izglītības iestādē, kurā notika traģiska apšaude, studē arī LU apmaiņas studenti.

"Esam pārliecinājušies, ka mūsu studenti nav cietuši un ir drošībā. Izsakām dziļu līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un kolēģiem," teikts LU paziņojumā tviterī.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Čehijas policija ceturtdien paziņoja, ka apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nogalināti 14 cilvēki un 25 ievainoti, koriģējot iepriekš sniegto informāciju.

Lai gan masu apšaudes Čehijā nav parasta parādība, pēdējos gados valsti ir satricinājuši vairāki gadījumi.

2015.gadā dienvidaustrumu pilsētā Uherski Brodā kāds 63 gadus vecs vīrietis restorānā nošāva septiņus vīriešus un sievieti, bet pēc tam nošāvās.

2019.gadā kāds vīrietis nogalināja sešus cilvēkus slimnīcas uzgaidāmajā telpā Ostravas pilsētā, bet vēl viena sieviete nomira dažas dienas vēlāk. Aptuveni trīs stundas pēc uzbrukuma vīrietis nošāvās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Pasaule Gazas joslas ziemeļos nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu

Izraēlas armijas operācijā Beit Lāhijā, Gazas joslas ziemeļos, nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pasaule DPA: Ķelnē un Vīnē islāmisti plāno uzbrukumus

Vācijas drošības iestādes saņēmušas ziņas, ka kāds islāmistu grupējums, iespējams, gatavo uzbrukumu Ķelnes katedrālei, kā arī vienai no Vīnes baznīcām, liecina aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Kriminālziņas Islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni rosina apsūdzēt par terorisma slavināšanu

Valsts drošības dienests (VDD) rosina prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kādu islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni par terorismu slavinoša un uz terorismu aicinoša satura materiālu izplatīšanu, aģentūru LETA informēja dienests.