• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemeļkorejas līderis draud ar kodoluzbrukumu «provokāciju» gadījumā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:29, 21.12.2023


Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paziņojis, ka Phenjana nevilcināsies veikt kodoluzbrukumu, ja tiks "provocēta ar kodolieročiem", ceturtdien vēsta Ziemeļkorejas mediji.



Kims ar šādu paziņojumu nācis klajā pēc Dienvidkorejas un ASV tikšanās pagājušajā nedēļā Vašingtonā, kur sabiedrotie atkārtoti uzsvēra, ka jebkurš Phenjanas kodoluzbrukums ASV un Dienvidkorejai novestu pie Ziemeļkorejas režīma gala. Tikšanās laikā tika runāts arī par stratēģisko plānošanu un jautājumiem, kas saistīti ar kodolieročiem.

Vašingtona, Seula un Tokija neilgi pēc Kima draudiem nevilcināties ar kodoluzbrukumu izplatīja paziņojumu, kurā mudināja Phenjanu "pārtraukt turpmākas provokācijas un pieņemt mūsu aicinājumu iesaistīties saturīgā dialogā bez priekšnosacījumiem".

Trīs valstis ir pastiprinājušas sadarbību aizsardzības jomā, ņemot vērā rekordlielo skaitu ieroču izmēģinājumu, ko Phenjana veica šogad, un otrdien aktivizēja sistēmu, lai reāllaikā apmainītos ar datiem par Ziemeļkorejas raķešu palaišanu.

Ziemeļkoreja pirmdien palaida savu jaudīgāko ballistisko raķeti "Hwasong-18", un vēlāk paziņoja, ka tas ir "brīdinājuma pretpasākums" Vašingtonas un tās sabiedroto militārajiem draudiem.

Pagājušajā nedēļā Dienvidkorejas ostas pilsētā Pusanā ieradās ASV kodolzemūdene, un trešdien Vašingtona kopīgās militārās mācībās ar Seulu un Tokiju izmantoja savus bumbvedējus.

Ziemeļkoreja nesen uzsvēra, ka "Korejas pussala pēc likuma ir kara stāvoklī" un ka Vašingtonas izvietotie stratēģiskie līdzekļi Dienvidkorejā "ir pirmie iznīcināšanas mērķi".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Putins otrdien apmeklēs Ziemeļkoreju

Krievijas diktators Vladimirs Putins rīt dosies vizītē uz Ziemeļkoreju, pirmdien paziņojis Kremlis.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem atkal nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar aptuveni 600 gaisa baloniem nometusi atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, svētdien paziņojusi Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja izšāvusi vairākas ballistiskās raķetes

Ziemeļkoreja ceturtdienas rītā izšāva vairākas tuva darbibas rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar vairākiem desmitiem gaisa balonu nometusi skrejlapas un atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, vēsta mediji.