Armēnija aptur Krievijas propagandas medija «Sputnik» licenci

Pasaule
LETA 14:41, 21.12.2023 0

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija "Sputnik" vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.

 

Armēnijas televīzijas un radio komisija paziņoja, ka "Sputnik Armenia" raidorganizācijas "Tospa" licence tiek apturēta uz 30 dienām pēc prokremliskā programmas vadītāja Tigrana Keosajana izteikumiem.

Keosajana novembrī paustie uzskati neatbilst tam, ko "politisks komentētājs, programmas vadītājs un citas valsts pilsonis" ir "morāli tiesīgs" sacīt, piebilda komisija. Šie izteikumi noveda pie otrdien pieņemtā lēmuma par licences apturēšanu.

Keosajans arī atbalstījis "nelikumīgas darbības", pavēstīja komisija, nesniedzot sīkāku skaidrojumu.

Keosajana sieva ir Margarita Simonjana - Kremļa propagandas telekanāla RT galvenā redaktore un Krievijas prezidenta Vladimira Putina piekritēja.

"Sputnik" darbojas vairākās valstīs kā radiostacijas vai tīmekļa vietnes un tiek apsūdzēts Kremļa dezinformācijas izplatīšanā. Eiropas Savienība, Lielbritānija un Kanāda aizliedza "Sputnik" neilgi pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī.

Armēnijas televīzijas un radio komisija citā lietā ir piespriedusi šim propagandas medijam 1200 ASV dolāru naudassodu par izteikumiem, kas "neatbilda patiesībai" un varēja "izraisīt paniku" Armēnijā.

Armēnija ir tradicionāla Krievijas sabiedrotā, bet abu valstu attiecības ir pasliktinājušās, kopš Azerbaidžāna septembrī ieņēma Kalnu Karabahu, kuru gadu desmitiem bija kontrolējuši armēņu separātisti. Erevāna uzskata, ka Krievijas spēki nav centušies apturēt Azerbaidžānas ofensīvu Kalnu Karabahā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Armēnijā ieradušies jau 42 500 Kalnu Karabahas bēgļu

Kopš Azerbaidžānas 19.septembra zibensofensīvas no Kalnu Karabahas Armēnijā ieradušies 42 500 bēgļu jeb aptuveni trešā daļa Kalnu Karabahas iedzīvotāju, trešdien pavēstīja Armēnijas varasiestādes.

Pasaule Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi

Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi, otrdien paziņojusi Armēnijas valdība.

Pasaule Armēnija paziņo, ka Azerbaidžāna apšaudījusi tās pozīcijas pie robežas

Armēnija trešdienas vakarā paziņoja, ka Azerbaidžāna ir apšaudījusi tās pozīcijas pie abu valstu robežas.

Pasaule Separātisti: Karadarbībā Kalnu Karabahā 2 dienās nogalināti vismaz 200 cilvēki

Karadarbībā Kalnu Karabahā divās dienās nogalināti vismaz 200 cilvēki.