Garisons: Krievija spēj saražot un saremontēt ap 100-150 tankiem mēnesī

Pasaule
LETA 22:45, 13.12.2023 0

Krievija mēneša laikā var saražot un saremontēt ap 100-150 tankiem un tas ir krietni vairāk, nekā to var izdarīt Eiropa, Rīgas Drošības foruma noslēguma pasākumā sacīja Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

 

Viņš norādīja, ka, skatoties vēsturē, ir skaidri redzams, ka uzvar tā puse, kura spēj nodrošināt lielāku militārās tehnikas un ieroču kapacitāti. Tāpat ir jābūt loģistikai un tīklam, lai piegāžu ķēdes darbotos ātri un precīzi.

"Mēs varam palielināt karavīru skaitu, bet mums ir vajadzīgi arī ieroči, tanki un citas lietas, kurus pagaidām nav kam saražot tādā skaitā, lai nodrošinātu esošās vajadzības," sacīja

Garisons, papildinot, ka, lai uzvarētu karā ir jābūt militārai industriālai bāzei, kuru Eiropas Savienībā joprojām var palielināt.

Latvijas Ārpolitikas institūts piekto gadu rīko Rīgas Drošības Forumu, pulcējot starptautiska līmeņa ekspertus drošības, politikas, tehnoloģiju, izglītības un aizsardzības jautājumos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Lasiet arī

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".