• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gruzijā pazudušais Krievijas aktīvists atrodas izolatorā Ņižņijtagilā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:33, 05.12.2023


Krievu aktīvists Rafails Šepeļevs, kurš 12.oktobrī pazuda Gruzijā, atrodas Krievijā Ņižņijtagilas izmeklēšanas izolatorā, atklājuši cilvēktiesību aktīvisti.



Krievijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki izvilināja Šepeļevu no Tbilisi, aizturēja viņu un nosūtīja uz Vladikaukāzu, kur vietējā tiesa viņam piesprieda administratīvo arestu uz 15 diennaktīm par sīko huligānismu, noskaidrojusi juristu un cilvēktiesību aktīvistu kopiena "Pervij otdjel".

Aizturēšanas laikā Šepeļevam tika izvirzītas apsūdzības par piedalīšanos teroristiskā organizācijā un par terorisma attaisnošanu. Pēc drošības līdzekļa piemērošanas aktīvists tika pārvests uz Ņižņijtagilas izmeklēšanas izolatoru.

Šepeļevs ir dzimis Jekaterinburgā. Krievijā viņš vairākkārt tika aizturēts protesta akcijās, tai skaitā atbalstot politiķi Alekseju Navaļniju. Pēc viņa draugu teiktā, Šepeļevs 2021.gada septembrī pārcēlās uz Gruziju un negrasījās atgriezties Krievijā. Gruzijā viņš piedalījās pretkara mītiņos un bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalsta akcijās Tbilisi.

Šis nav pirmais gadījums, kad Krievijā tiek atrasti trešās valstīs pazuduši krievu aktīvisti. Krievijas opozīcijas Kreisā bloka aktīvists Ļevs Skorjakins, kas oktobrī tika nolaupīts Kirgizstānā, šomēnes "atradās" Maskavā izmeklēšanas izolatorā nr.2 "Butirka".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Pasaule Nīderlandes valdība apsver patvēruma meklētāju sūtīšanu uz Ugandu

Nīderlandes valdība apsver plānu deportēt patvēruma meklētājus, kuru patvēruma lūgumi ir noraidīti, uz Ugandu, trešdien telekanālam NOS paziņoja Nīderlandes ārējās tirdzniecības ministre Reinete Klēvere.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ārvalstniekiem ieviesīs sodus par «rusofobiju»

Krievijas valdība apstiprinājusi sodu ieviešanu ārzemniekiem par "rusofobiju", pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Pasaule Krievijas reģionālajās vēlēšanās dominē Putina partija

Svētdien Krievijā notikušajās reģionālajās vēlēšanās savus amatus saglabājuši visi pašreizējie gubernatori, bet reģionālajos parlamentos ievēlēti valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidāti.

Pasaule Bloomberg: Irāna varētu sākt piegādāt ballistiskās raķetes Krievijai

Eiropas amatpersonas sagaida, ka Irāna tuvākajā laikā Krievijai piegādās ballistiskās raķetes, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Pasaule Krievija izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu

Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu, kurš kopš 2022.gada marta brīvprātīgā kārtā pievienojies Ukrainas aizstāvjiem.