• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paragvajas ierēdnis atlaists pēc darījuma ar fiktīvu valsti

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:56, 01.12.2023


Paragvajas valdības ierēdnis šonedēļ tika atlaists pēc tam, kad bija parakstījis sadarbības memorandu ar valsti, kas izrādījās fiktīva.


twitter.com/SriNithyananda
Foto: twitter

Arnaldo Čamorro ceturtdien pastāstīja reportieriem, ka trešdien ticis atlaists no lauksaimniecības ministra personāla vadītāja amata pēc tam, kad bija parakstījis memorandu ar "Kailasas Savienoto Valstu" "ierēdņiem", kas viņam iestāstījuši, ka tā ir sala Dienvidamerikā.

"Viņi ("ierēdņi") atnāca un pauda vēlmi palīdzēt Paragvajai. Viņi uzrādīja vairākus projektus, mēs viņus uzklausījām, un tas notika," sacīja Čamorro, atzīstot, ka ticis piemuļķots.

Čamorro sacīja, ka šie viltus ierēdņi tikušies arī ar lauksaimniecības ministru Karlosu Himenesu. Viņu rīcības motīvs nav zināms.

Abu pušu parakstītajā memorandā bija paredzēta diplomātisko attiecību izveidošana starp abām "valstīm".

Parakstītajā dokumentā uz ministrijas veidlapas ar oficiālu zīmogu Čamorro sveica "godājamo Nithjanandu Paramašivamu, Kailasas Savienoto Valstu valdnieku" un uzslavēja viņa "devumu hinduismam, cilvēcei un Paragvajas Republikai".

Memorandā bija ieteikts, lai "Paragvajas valdība aktīvi apsvērtu diplomātisko attiecību izveidošanu ar Kailasas Savienotajām Valstīm un atbalstītu to kā suverēnas valsts uzņemšanu dažādās starptautiskās organizācijās, ieskaitot Apvienotās Nācijas".

Paragvajas mediji ziņoja, ka šis "Paramašivams" patiesībā ir Indijas pilsonis, kas tiek meklēts par savā valstī izdarītiem noziegumiem.

Lauksaimniecības ministrija savā paziņojumā izteica nožēlu par izdarītajām "procedūras kļūdām" un atzina, ka šis memorands "nevar tikt uzskatīts par oficiālu" vai nozīmēt kādas saistības Paragvajas valstij.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.