• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti boikotē COP28 kopbildi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 15:05, 01.12.2023


Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti piektdien boikotēja valstu līderu kopējo fotografēšanos Dubaijā notiekošajā ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijā (COP28), jo kopbildē piedalījās Aleksandrs Lukašenko.



"Būtu liekulīgi stāvēt plecu pie pleca ar tās valsts vadītāju, kas kļuva par Krievijas agresijas pret Ukrainu placdarmu, un, it kā nekas nebūtu noticis, apspriest pasaules nākotni un klimata pārmaiņas," norādīts Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas komentārā.

"Baltkrievijas režīms veicina pasaules nākotnes iznīcināšanu un kopā ar Krieviju ir atbildīgs par to, kas notiek Ukrainā, sākot no cilvēku upuriem un beidzot ar katastrofālo ietekmi uz vidi," uzsvēra Nauseda.

"To sauc par "ģimenes foto". Lukašenko nepieder pie ģimenes, kuras daļa mēs vēlamies būt," viņš piebilda.

Lukašenko dēļ kopējo fotografēšanos boikotēja arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs un Polijas prezidents Andžejs Duda.

Atbildot uz jautājumu, vai Rinkēvičs boikotējis kopbildes uzņemšanu, prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA apstiprināja šādu faktu.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs piektdien un sestdien piedalās ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijā (COP28) Dubaijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rozenvalds: Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams pozitīvi

Kādreizējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams ar pozitīvu atzīmi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Juris Rozenvalds, aicināts komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Pasaule Valsts prezidents ar Latvijas delegāciju dosies uz NATO samitu Vašingtonā

Vašingtonā, ASV, no 9.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies NATO samits, kurā Latvijas delegācijas vadītājs būs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Politoloģe: Rinkēvičam ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu būt starp retajiem šī amata pienākumu pildītājiem, kuram ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, aicināta komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.