• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Somija slēgs pusi robežpunktu ar Krieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:39, 16.11.2023


Somija nelegālo imigrantu skaita pieauguma dēļ slēgs pusi no robežpunktiem ar Krieviju, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministre Mari Rantanena.



Vālimā, Nuijamā, Imatras un Nīrala robežšķērsošanas punkti tiks slēgti plkst.00.00 naktī uz sestdienu.

Pēc tam starptautiskās aizsardzības pieteikumus varēs iesniegt ziemeļu robežšķērsošanas vietās Vartiusā, Sallā, Kūsamo un Raja-Josepi, kuri joprojām būs atvērti.

Ierobežojumi būs spēkā līdz 2024.gada 18.februārim.

"Šis lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz robežsargu un citu aģentūru informāciju un secinājumiem. Ir skaidras norādes, ka ārvalstu varasiestādēm ir bijusi nozīme to [cilvēku] ierašanās procesā, kuri nelikumīgi šķērsoja robežu," sacīja Rantanena.

Viņa norādīja, ka Somija dažādās valodās un pa dažādiem kanāliem vērsīsies pie tiem, kas mēģina iekļūt valstī, un tiem, kas viņiem palīdz, ar aicinājumu, ka robežas ir slēgtas un nelikumīga ieceļošana ir novērsta.

Robežsardzes dienesta pārstāvis Marku Hasinens sacīja, ka minētie kontrolpunkti tiks fiziski slēgti, t. i., caur tiem netiks atļauta satiksme.

Somijas premjerministrs Peteri Orpo norādīja, ka valdība vēlas nopietni reaģēt uz notiekošo uz robežas.

Viņš paziņoja, ka Krievijas robežsargu prakse ir mainījusies un viņi ir sākuši laist pāri robežai cilvēkus bez atbilstošiem dokumentiem.

Somijas un Krievijas robežsardzes iestādes gadiem ilgi sadarbojās, lai nepieļautu nelegālu robežas šķērsošanu. Taču tagad Krievija ir mainījusi līdzšinējo politiku un ļauj nelegālajiem imigrantiem netraucēti turpināt savu ceļu uz Somiju, lai gan tiem nav nekādu derīgu ceļošanas dokumentu, šonedēļ paziņoja Rantanena.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Somijā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā cīņa norisināsies starp kādreizējo premjerministru Aleksandru Stubu, kurš pārstāv konservatīvos, un zaļo pārstāvi bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kas startē kā neatkarīgais kandidāts.

Pasaule Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvar Stubs

Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis bijušais premjerministrs Aleksandrs Stubs, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Pasaule Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās galvenā cīņa norisināsies starp konservatīvo bijušo premjerministru Aleksandru Stubu un bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kuru izvirzījuši zaļie.

Pasaule Somija: Krievija cenšas nelegālos imigrantus vervēt spiegošanai

Krievija mēģina nelegālos imigrantus, kas ierodas Somijā, rekrutēt kā spiegus, otrdien paziņojis Somijas Drošības un izlūkošanas dienests (SUPO).