• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Somija apsver robežpunktu slēgšanu uz robežas ar Krieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:26, 16.11.2023


Somijas valdība drošības apsvērumu dēļ ceturtdien uz robežas ar Krieviju varētu slēgt vismaz dažus robežas šķērsošanas punktus, vēsta laikraksts "Helsingin Sanomat", atsaucoties uz avotiem.



Valdība ir saņēmusi operatīvo informāciju, kas liecina, ka situācija uz robežas ir nopietnāka, nekā tika uzskatīts vēl otrdien.

Tad Somijas varasiestādes pirmo reizi minēja iespēju īstenot ierobežojošus pasākumus sakarā ar strauju patvēruma lūdzēju pieplūdumu.

Helsinki uzskata, ka Krievijas robežsargi tīši izlaiž šos cilvēkus caur saviem robežpunktiem uz Somijas robežu, kaut arī agrāk cilvēki, kam nav ieceļošanai Somijā nepieciešamo dokumentu, caur Krievijas punktiem netika izslaisti.

"Pagaidām nav zināms, vai ir plāni slēgt visus, vai tikai daļu šķērsošanas punktu uz austrumu robežas," vēsta "Helsingin Sanomat".

Sagaidāms, ka valdība par ierobežojumiem paziņos jau šodien.

Atbilstoši laikraksta informācijai viens no variantiem bijis noteikt ierobežojumus robežas šķērsošanai uz pilsonības pamata, lai robežu šķērsot varētu tikai Šengenas zonas pilsoņi. Tomēr tas neliegtu patvēruma lūdzējiem pieteikties tam uz robežas.

Ja robežpunkti tiktu slēgti, patvērumu lūgt nebūtu iespējams.

Lēmums tiks pieņemts ceturtdien, norāda "Helsingin Sanomat".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Somijā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā cīņa norisināsies starp kādreizējo premjerministru Aleksandru Stubu, kurš pārstāv konservatīvos, un zaļo pārstāvi bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kas startē kā neatkarīgais kandidāts.

Pasaule Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvar Stubs

Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis bijušais premjerministrs Aleksandrs Stubs, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Pasaule Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās galvenā cīņa norisināsies starp konservatīvo bijušo premjerministru Aleksandru Stubu un bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kuru izvirzījuši zaļie.

Pasaule Somija: Krievija cenšas nelegālos imigrantus vervēt spiegošanai

Krievija mēģina nelegālos imigrantus, kas ierodas Somijā, rekrutēt kā spiegus, otrdien paziņojis Somijas Drošības un izlūkošanas dienests (SUPO).