• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas prezidents apmeklēs Izraēlu un Rietumkrastu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:31, 16.11.2023


Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs 19.novembrī un 20.novembrī darba vizītē apmeklēs Izraēlu.



Darba vizītes laikā Rinkēvičs tiksies ar Izraēlas prezidentu Isāku Hercogu, lai pārrunātu aktuālo situāciju Izraēlā un reģionā pēc "Hamās" teroristiskajiem uzbrukumiem Izraēlai 7.oktobrī.

Vizītes mērķis ir paust solidaritāti ar Izraēlas tautu, cīņu pret teroristisko organizāciju "Hamās", kā arī novērst plašāku drošības un humanitārās situācijas eskalāciju reģionā, pauž Latvijas prezidenta pārstāvji.

Vizītes laikā Valsts prezidents plāno apmeklēt arī Rietumkrastu, kur paredzēta tikšanās ar Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmūdu Abāsu.

Vizītes mērķis Rietumkrastā ir ar palestīniešu likumīgo pārstāvību pārrunāt veidus, kā novērst tālāku vardarbības un humanitārās katastrofas izplešanos reģionā, kā arī sniegt atbalstu palestīniešiem humāno vajadzību segšanā.

Valsts prezidents Izraēlā tiksies arī ar Latvijas diasporas pārstāvjiem, lai pārrunātu pašreizējo situāciju un potenciālās vajadzības pēc Latvijas atbalsta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.

Pasaule Netanjahu: Izraēla gatava ļoti intensīvai operācijai uz robežas ar Libānu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka Izraēla ir "gatava ļoti intensīvai operācijai" uz robežas ar Libānu, kur teju ik dienu notiek Izraēlas armijas un Libānas grupējuma "Hizbollah" savstarpējas apšaudes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.