Rumānijā sāk ukraiņu pilotu apmācības lidot ar F-16

Pasaule
LETA 22:36, 13.11.2023 0

Rumānijā pirmdien atklāta gaisa spēku bāze, kurā tiks apmācīti ukraiņu piloti darbam ar ASV iznīcinātājiem F-16.

 

Rumānijas aizsardzības ministrs Angels Tilvers kopā ar Nīderlandes kolēģi Kajsu Olongrenu pirmdien atklāja F-16 Eiropas mācību centru Fetešti Gaisa spēku bāzē 150 kilometru attālumā uz austrumiem no Bukarestes.

Gaidāms, ka pilotiem būs sešu mēnešu apmācību kurss.

Instruktorus un tehnisko personālu mācību centrā nodrošina F-16 ražotājs "Lockheed".

7.novembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pateicās Nīderlandei un tās premjerministram Markam Ritem par atbalstu Ukrainai, jo īpaši par piecu iznīcinātāju F-16 nodošanu. Šie iznīcinātāji jau esot Rumānijā.

Oktobrī NATO amatpersonas paziņoja, ka vairākas alianses valstis drīzumā piegādās Ukrainai iznīcinātājus F-16.

Rietumvalstis ir apsolījušas nodrošināt Ukrainu ar aptuveni 50 iznīcinātājiem F-16.

Ukrainas bruņotie spēki cer uzsākt kaujas lidojumus ar šiem iznīcinātājiem līdz 2024.gada februārim, taču tas var notikt tikai pēc pilotu apmācības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Lielbritānija un Vācija: Lēmums par F-16 nodošanu Ukrainai jāpieņem ASV

Lēmums par iznīcinātāju F-16 nodošanu Ukrainai būs jāpieņem ASV, trešdien paziņoja Lielbritānijas un Vācijas aizsardzības ministri.

Pasaule Bulgārijas un Rumānijas ostas un lidostas tiks iekļautas Šengenas zonā

Bulgārijas un Rumānijas jūras ostas un lidostas tiks iekļautas Šengenas zonā 2024.gada 31.martā, sestdienas vakarā paziņoja Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts Spānija.

Pasaule Rumānija paziņo, ka draudu gadījumā notrieks Krievijas dronus

Rumānija ir gatava notriekt Krievijas dronus, kas tai radīs nopietnus draudus, piektdien pavēstīja Rumānijas aizsardzības štāba priekšnieka vietnieks ģenerālis Georgica Vlads.

Pasaule Rumānijā streiko skolotāji

Rumānijā ceturtdien notika skolotāju streiks, pieprasot palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.