• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācija aizliedz jebkādas atbalsta izpausmes «Hamās»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:36, 02.11.2023


Vācijas valdība ceturtdien aizliegusi palestīniešu atbalstītāju organizāciju "Samidoun", kā arī izsludinājusi papildu pasākumus pilnīgai teroristiskā grupējuma "Hamās" darbības izskaušanai.



""Samidoun" kā starptautisks tīkls izplata pret Izraēlu un ebrejiem vērstu propagandu, dažādās valstīs maskējoties par organizāciju solidaritātei ar ieslodzītajiem" palestīniešiem, paziņojusi iekšlietu ministre Nansija Fēzere.

"Esmu šodien pilnībā aizliegusi tās teroristiskās organizācijas darbību, kuras mērķis ir iznīcināt Izraēlu," piebildusi ministre.

Saskaņā ar valdības lēmumu visi abu organizāciju īpašumi tiek konfiscēti un jebkāda to darbība tīmeklī tiek pasludināta ārpus likuma, norādījusi Iekšlietu ministrija.

Ikviens, kas turpinās darbību šajās organizācijās, būs vainojams kriminālsodāmās darbībās, brīdina ministrija.

Vācijas Konstitūcijas aizsardzības birojs BfV lēš, ka valstī "Hamās" darbību aktīvi atbalsta aptuveni 450 cilvēki.

Šis palestīniešu islāmistu grupējums jau sen Eiropas Savienībā (ES) ir atzīts par teroristisku organizāciju, un ar to saistītie formējumi Vācijā jau gadiem ilgi ir aizliegti.

Taču ceturtdien izsludinātie pasākumi vēl vairāk ierobežos ar "Hamās" saistītas darbības Vācijā.

Saskaņā ar BfV atzinumu organizācija "Samidoun" ir saistīta ar kreiso ekstrēmistu grupējumu "Palestīnas atbrīvošanas tautas fronte" (PATF).

Jau iepriekš "Samidoun" darbība Vācija bija izsaukusi plašu nosodījumu.

Dažas stundas pēc 7.oktobra slaktiņa, ko Izraēlā sarīkoja "Hamās", vienā no Berlīnes apkaimēm "Samidoun" biedri par godu šim notikumam sāka dalīt saldumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā

Arī Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā (UNRWA), liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) ieraksts tviterī.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".

Pasaule Netanjahu noraida ASV aicinājumus izveidot Palestīnas valsti

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien publiski noraidījis ASV aicinājumus ierobežot Izraēlas militāro ofensīvu Gazas joslā vai veikt pasākumus Palestīnas valsts izveidei pēc kara.

Pasaule Blinkens: ASV atbalsta taustāmus soļus palestīniešu valsts labā

ASV atbalsta "taustāmus soļus" palestīniešu valsts izveidošanas labā, trešdien palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam apliecināja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.