• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gazas joslu caur Rafāhu pamet pirmie ārzemnieki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:37, 01.11.2023


Vairāki simti ārzemju pasu īpašnieku un ievainoto trešdien sāka pamest Gazas joslu, caur Rafāhas robežpunktu dodoties uz Ēģipti, novēroja ziņu aģentūras AFP korespondenti.



Autokolonnas ar palīdzības kravām arī iepriekš caur Rafāhu varēja iebraukt Gazas joslā, bet šī kopš Izraēlas un "Hamās" kara sākuma 7.oktobrī ir pirmā reize, kad caur robežpunktu var doties ar palīdzības kravām nesaistīti cilvēki.

Pirmdienas rītā pie robežpunkta termināļa veidojās rindas, un sagaidāms, ka Gazas joslu varēs pamest 545 ārzemnieki un dubultpilsoņi, kā arī aptuveni 90 slimi un ievainoti cilvēki.

Pēc tam kad cilvēkiem tika ļauts iekļūt termināļa zonā, milzīgas rindas veidojās pie robežšķērsošanas kabīnēm, kur tiek pārbaudītas pases un citi dokumenti.

Robežas Ēģiptes pusē jau gaidīja ātrās palīdzības automašīnas, lai aizvestu slimos un ievainotos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju al Šifas slimnīcā Gazā

Izraēlas armija pirmdienas rītā pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā.

Pasaule ASV un Izraēlas aizsardzības ministri apspriedīs karu Gazas joslā

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins šodien tiksies ar Izraēlas aizsardzības ministru, lai apspriestu Izraēlas karu ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, plānoto operāciju Rafahā un iespējas atteikties no tās.

Pasaule ASV piedāvā Drošības padomei rezolūciju par tūlītēju pamieru Gazas joslā

ASV piedāvā ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kas būtu saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Izraēlas operācijā Gazas al Šifas slimnīcā likvidēti 90 kaujinieki

Izraēlas armijas operācijā Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā līdz šim likvidēti aptuveni 90 teroristi, trešdien paziņojusi armija.