• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slovākijas premjers paziņo par militārās palīdzības apturēšanu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:43, 26.10.2023


Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kura valdība vakar nodeva amata zvērestu, ceturtdien paziņojis, ka Bratislava vairs nesniegs Ukrainai militāru palīdzību.



"Lai viņi labāk desmit gadus vienojas par mieru, nekā desmit gadus nogalina viens otru bez rezultātiem," paziņoja Fico, kura pārstāvētā partija "Smer" pagājušajā mēnesī notikušajās parlamenta vēlēšanās ieguva pirmo vietu.

"Es neatbalstīšu nekādu militāro palīdzību Ukrainai. Tūlītēja militāro operāciju apturēšana ir labākais risinājums Ukrainai. ES no ieroču piegādātājas būtu jāpārvēršas par miera nodrošinātāju," viņš piebilda.

Viņš arī sacīja, ka negrasās atbalstīt sankcijas pret Krieviju, neizvērtējot to ietekmi uz valsti.

"Es nebalsošu par jebkādām sankcijām pret Krieviju, ja vien mēs neredzēsim analīzi par to ietekmi uz Slovākiju," paziņoja Fico. "Ja būs tādas sankcijas, kas mums kaitēs, kā tas ir lielākajā daļā sankciju, es neredzu iemeslu tās atbalstīt."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Sports Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.