Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Pasaule
LETA 12:53, 25.10.2023 0

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.

 

Pasākumu vidū ir finanšu atbalsts strādājošām sievietēm, kurām ir vismaz divi bērni, paplašinātas iespējas bērna kopšanas atvaļinājumam, kā arī papildu finansējums bērna dienas aprūpei, tiesa, tikai attiecībā otro bērnu.

"Mēs gribam panākt, ka sieviete, kas pasaulē laiž vismaz divus bērnus, jau ir devusi nopietnu ieguldījumu sabiedrībā, un, izrietot no tā, valsts daļēji kompensē sociālās drošības iemaksas," sacīja premjerministre Džordža Meloni.

"Mēs gribam noraidīt naratīvu, ka dzimstības līmenim ir bremzējošs efekts attiecībā uz darbu. Mēs vēlamies stimulēt tos, kas grib laist pasaulē bērnu un grib strādāt," piebilda Itālijas pirmā premjerministre sieviete.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Lasiet arī

Kriminālziņas Neapolē konfiscē viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā

Itālijas policija otrdien Neapolē konfiscējusi viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā.

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Itālijas ģenerālis atstādināts par pretrunīgiem izteikumiem savā grāmatā

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.

Pasaule Miris pēdējais Itālijas kroņprincis Viktors Emanuēls

86 gadu vecumā savas ģimenes lokā Ženēvā miris pēdējā Itālijas karaļa dēls Savojas un Neapoles princis Viktors Emanuels, paziņojis Savojas dinastijas nams.