• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bruņotā uzbrukumā Meksikā nogalināti 12 policisti

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:20, 24.10.2023


Meksikas dienvidos Gerrero štatā pirmdien bruņotā uzbrukumā tika nogalināti vismaz 11 policisti un vēl viens likumsargs nogalināts Mičoakanas de Okampo štatā, paziņoja varas iestādes.



Pirmdien bruņotos uzbrukumos Meksikā kopumā nogalināti 22 cilvēki.

Gerrero štatā neidentificēti noziedznieki uzbruka drošības spēku patruļai Kojukas de Benitesas pašvaldībā. Uzbrukumā nogalinātie ir pašvaldības policijas darbinieki, pavēstīja prokurors Alehandro Ernandess. Slaktiņa motīvi vēl tiek izmeklēti.

Varas iestādes paziņoja, ka autokolonnā uzbrukuma brīdī atradās štata drošības spēku augsta amatpersona, bet neapstiprināja mediju ziņoto, ka šī amatpersona ir nogalināta.

Uzbrukumā Mičoakanas de Okampo štatā tika nogalināti pieci cilvēki un vēl divi ievainoti. Noziedznieki uzbruka Tacambaro mēra brālim. Starp nogalinātajiem ir restorāna darbinieks un policijas darbinieks, bet mēra brālis tika ievainots, paziņoja varas iestādes.

Tikmēr Pueblas štatā izcēlās apšaude starp narkotiku dīleriem. Tika nogalināti seši cilvēki un divi ievainoti, paziņoja reģionālā valdība.

Meksikā notiek ar narkotiku karteļiem saistīta asinsizliešana, kurā noslepkavoti vairāk nekā 420 000 cilvēku, kopš valdība 2006.gadā iesaistīja armiju cīņā pret narkotiku tirdzniecību.

Gerrero štats ir viens no vardarbīgākajiem Meksikas rajoniem, kur notiek sadursmes starp konkurējošiem narkotiku tirgoņiem un drošības spēkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.

Pasaule Meksikā desmitiem tūkstoši cilvēku protestē pret valdošo partiju

Desmitiem tūkstoši demonstrantu rozā apģērbā svētdien izgāja Meksikas pilsētu ielās un citviet pasaulē, lai "gājienā pēc demokrātijas" pirms 2.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām vērstos pret Meksikā valdošo partiju.

Pasaule Mehiko piespriedīs bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem

Meksikas galvaspilsētā Mehiko ceturtdien tika nolemts piespriest bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem, paziņoja varas iestādes.

Pasaule ASV delegācija apmeklēs Meksiku, lai runātu par imigrāciju

ASV Kongresā turpinoties debatēm par imigrācijas politiku, augsta ranga Vašingtonas amatpersonu delegācija apmeklēs Meksiku.