• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Borels: Eiropas Savienība apsver Vidusjūras patruļu paplašināšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:01, 06.10.2023


Eiropas Savienība (ES) apsver iespēju paplašināt patrulēšanu Vidusjūrā, lai samazinātu nelegālo imigrantu plūsmu no Tunisijas, piektdien paziņoja ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels.



Operācijas "Irini" mērķis pašlaik ir uzraudzīt ieroču embargo, kas noteikts Lībijai, un, vācot informāciju, arī palīdzēt cīņā ar cilvēku kontrabandu. To varētu darīt sekmīgāk, ja misijas karakuģi un lidmašīnas tiktu izvietotas Tunisijas ūdeņos, kam nepieciešama Tunisijas atļauja, sacīja Borels.

Tunisija ir kļuvusi par vienu no galvenajām tranzīta valstīm nelegālajiem imigrantiem no Āfrikas ceļā uz Eiropu.

Borels, ierodoties uz ES līderu samitu Granadā, sacīja, ka vēlas apspriest šo jautājumu ar Tunisiju līdz gada beigām.

Taču mazticams, ka Tunisija tuvākā laikā varētu piekrist šādai misijai. Tunisija nesen apsūdzēja ES, ka tā neievēro vienošanos par finansiālo atbalstu.

Brisele jūlijā piedāvāja Tunisijai palīdzību līdz miljardam eiro, kas būtu jāizmanto, lai samazinātu nelegālo migrantu plūsmu no Tunisijas uz ES.

Nav arī skaidrs, vai visas ES dalībvalstis piekristu operācijas "Irini" paplašināšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule ES vienojas par jaunu sankciju kārtu pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien samitā Briselē vienojās noteikt 12.sankciju kārtu pret Krieviju par tās karu pret Ukrainu.

Pasaule Ungārija bloķē ES vienošanos par finansiālu palīdzību Ukrainai

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdienas rītā bloķēja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderu vienošanos par finansiāla atbalsta paketi Ukrainai, paziņoja vairāki diplomāti.

Pasaule Briselē sākas ES samits

Ceturtdien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi pulcēsies Briselē uz pēdējo šī gada samitu, kurā paredzēts apspriest bloka paplašināšanos, finansiālo palīdzību Ukrainai un ES budžetu.

Sabiedrība Rinkēvičs: Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību ES uzņemties lielāku lomu

Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību Eiropas Savienībai (ES) uzņemties lielāku lomu drošībā un uzlabot savas militārās spējas, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Portugāles pilsētā Porto piedalījās Arajološas grupas sanāksmē, kas ir ES dalībvalstu prezidentu tikšanās formāts.