• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Igaunijā aizdomās par krāpniecību tur platformu ziedojumu Ukrainai vākšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
Postimees 13:45, 04.10.2023


Igaunijas Policijas un robežsardzes departamentam ir aizdomas par krāpniecību īpaši lielā apmērā, ko nevalstiskā organizācija "Infograafika ja Ergonoomika Instituut" ("Inforgrafikas un ekonomikas institūts") un tā vienīgais valdes loceklis Anrī Laupmā veicis ziedojumu Ukrainai vākšanas platformā "Toeta.me", vēsta portāls "Rus.Postimees.ee".


Foto: Valsts policija

Igaunijas Ziemeļu apgabala prokurore Anneli Masinga portālam sacīja, ka septembra vidū Policijas un robežsardzes departaments un prokuratūra saņēma informāciju par līdzekļu izkrāpšanu ziedojumu vākšanas platformā "Toeta.me" īstenotas labdarības kampaņas laikā.

Par notikušo ierosināta krimināllieta, un jau nākamajā dienā platformas pārvaldniekam - "Infograafika ja Ergonoomika Instituut" un Laupmā - tika izvirzītas aizdomas par līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā, klāstīja prokurore.

Viņa uzsvēra, ka runa ir par sākotnējām aizdomām, kas lietas virzības laikā var mainīties. "Tādēļ pašreizējā posmā prokuratūra nevar publiskot precīzu nodarītā kaitējuma apmēru vai komentēt citas izmeklēšanas detaļas," piebilda Masinga.

Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR rīcībā esošā informācija liecina, ka platformā saziedotos līdzekļus kampaņas organizatori nesaņēma Ukrainai paredzētu bezpilota lidaparātu iegādei. Pēc kampaņas beigām tās organizatori nesekmīgi centās no Laupmā saņemt vairāk nekā 220 000 eiro, kurus bija ziedojuši nepilni 4000 cilvēku.

Ziedojumu vākšanas kampaņu bezpilota lidaparātu iegādei organizēja mūziķis un rakstnieks Rojs Straiders un Igaunijas parlamenta deputāti Ēriks Nīless Kross un Juku Kalle Raids, kuri 23.augustā preses relīzē informēja par labdarības kampaņas, kas īstenota ar "Toeta.me" starpniecību, noslēgumu.

Labdarības kampaņas laikā tika vākti līdzekļi, lai Ukrainas vajadzībām iegādātos Igaunijas kompānijas "Threod Systems" ražotu 21 bezpilota lidaparātu, kas aprīkots ar aizsardzību pret GPS signāla traucējumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Igaunija plāno remontēt Iklas robežšķērsošanas punktu

Igaunijas Transporta departaments 2026.gadā plāno remontēt daļu robežšķērsošanas punkta Iklā, kas ir lielākais robežšķērsošanas punkts uz Igaunijas robežas ar Latviju.

Pasaule Igauņu uzņēmums augustā sāks testēt vilcienu savienojumu Tartu-Rīga

Igaunijas valstij piederošais pasažieru vilcienu operators "Eesti Liinirongid", kas strādā ar zīmolu "Elron", augusta vidū sāks testēt vilcienus plānotajā maršrutā Tartu-Rīga.

Ekonomika «Bolt» zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro

Igaunijas mobilitātes tehnoloģiju kompānijas "Bolt" zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro, un tas ir par 27,3% vairāk salīdzinājumā ar 72,2 miljonu eiro zaudējumiem 2022.gadā, liecina uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.