• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievijā ievesti 48 bērni no okupētajiem Ukrainas apgabaliem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 00:32, 20.09.2023


Baltkrievijā otrdien ievesti 48 bērni no Ukrainas apgabaliem, kurus okupējis Krievijas karaspēks, vēsta Baltkrievijas valsts mediji.



Bērni ievesti no Krievijas okupētajiem Ukrainas Doneckas, Luhanskas un Zaporižjas apgabaliem. Viņu vidū ir bērni no pilsētām, kuras 2022.gada jūlijā ieņēma Krievijas armija. Pagājušā gada decembrī Maskava pretlikumīgi paziņoja par šo apgabalu aneksiju, taču Krievija tos pilnībā nekontrolē.

Baltkrievijas valsts ziņu aģentūras "Belta" publicētajās fotogrāfijās bērni redzami ar diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izmantoto sarkanzaļo karogu. Fotogrāfijās redzams, ka viņiem līdzās stāv policisti.

Bērnu izvešanu no Ukrainas organizējusi Lukašenko režīma uzturēta labdarības organizācija, kas jau iepriekš organizējusi Ukrainas bērnu ievešanu Baltkrievijā, kā mērķi norādot bērnu veselības uzlabošanu.

Baltkrievijas amatpersonas iepriekš noliedza apgalvojumus, ka Baltkrievija ir palīdzējusi nelegāli izvest bērnus no Ukrainas.

Baltkrievijas opozīcijas pārstāvji jūnijā nodeva Starptautiskajai krimināltiesai (SKT) materiālus, kas liecina par vairāk nekā 2100 ukraiņu bērnu piespiedu izvešanu no Krievijas okupētajām pilsētām uz Baltkrieviju. Tas noticis ar Lukašenko piekrišanu.

Baltkrievijas opozīcijas aktīvists un bijušais kultūras ministrs Pāvels Latuško pauda cerību, ka šie materiāli pamudinās Starptautisko krimināltiesu izdot Lukašenko aresta orderi, kā tas tika jau izdarīts attiecībā uz Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

"Mēs redzam arvien vairāk pierādījumu, kas saistīti ar Ukrainas bērnu nelikumīgu pārvietošanu uz Baltkrieviju, un tas turpināsies, kamēr starptautiskās organizācijas nereaģēs un neapturēs Minsku," intervijā ziņu aģentūrai AP norādīja Latuško.

SKT 17.martā izdeva Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu ombudsmenes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus, apsūdzot viņus bērnu deportācijā no Ukrainas.

SKT, balstoties starptautisko tiesību normās, ukraiņu bērnu izvešanu no okupētajām teritorijām uzskata par kara noziegumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Izlūkdienests: Baltkrievijas režīms ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas

Baltkrievijas režīms ir ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas, paziņoja Lietuvas Valsts drošības departamenta (VSD) vadītājs Darjus Jaunišķis.

Pasaule Protestējot pret izraidīšanu, Baltkrievijas pilsonis Viļņā uzkāpj sakaru tornī

Lai protestētu pret Lietuvas varasiestāžu lēmumu izraidīt viņu no valsts, kāds Baltkrievijas pilsonis pirmdienas pēcpusdienā uzkāpa sakaru tornī Viļņā.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.