• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievijā ievesti 48 bērni no okupētajiem Ukrainas apgabaliem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 00:32, 20.09.2023


Baltkrievijā otrdien ievesti 48 bērni no Ukrainas apgabaliem, kurus okupējis Krievijas karaspēks, vēsta Baltkrievijas valsts mediji.



Bērni ievesti no Krievijas okupētajiem Ukrainas Doneckas, Luhanskas un Zaporižjas apgabaliem. Viņu vidū ir bērni no pilsētām, kuras 2022.gada jūlijā ieņēma Krievijas armija. Pagājušā gada decembrī Maskava pretlikumīgi paziņoja par šo apgabalu aneksiju, taču Krievija tos pilnībā nekontrolē.

Baltkrievijas valsts ziņu aģentūras "Belta" publicētajās fotogrāfijās bērni redzami ar diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izmantoto sarkanzaļo karogu. Fotogrāfijās redzams, ka viņiem līdzās stāv policisti.

Bērnu izvešanu no Ukrainas organizējusi Lukašenko režīma uzturēta labdarības organizācija, kas jau iepriekš organizējusi Ukrainas bērnu ievešanu Baltkrievijā, kā mērķi norādot bērnu veselības uzlabošanu.

Baltkrievijas amatpersonas iepriekš noliedza apgalvojumus, ka Baltkrievija ir palīdzējusi nelegāli izvest bērnus no Ukrainas.

Baltkrievijas opozīcijas pārstāvji jūnijā nodeva Starptautiskajai krimināltiesai (SKT) materiālus, kas liecina par vairāk nekā 2100 ukraiņu bērnu piespiedu izvešanu no Krievijas okupētajām pilsētām uz Baltkrieviju. Tas noticis ar Lukašenko piekrišanu.

Baltkrievijas opozīcijas aktīvists un bijušais kultūras ministrs Pāvels Latuško pauda cerību, ka šie materiāli pamudinās Starptautisko krimināltiesu izdot Lukašenko aresta orderi, kā tas tika jau izdarīts attiecībā uz Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

"Mēs redzam arvien vairāk pierādījumu, kas saistīti ar Ukrainas bērnu nelikumīgu pārvietošanu uz Baltkrieviju, un tas turpināsies, kamēr starptautiskās organizācijas nereaģēs un neapturēs Minsku," intervijā ziņu aģentūrai AP norādīja Latuško.

SKT 17.martā izdeva Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu ombudsmenes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus, apsūdzot viņus bērnu deportācijā no Ukrainas.

SKT, balstoties starptautisko tiesību normās, ukraiņu bērnu izvešanu no okupētajām teritorijām uzskata par kara noziegumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD atkārtoti aicina iedzīvotājus neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju

Valsts drošības dienests (VDD) aicina Latvijas iedzīvotājus gaidāmajās Lieldienu brīvdienās neceļot uz Krieviju vai Baltkrieviju un atgādina par augstajiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem šo valstu teritorijā.

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.

Sabiedrība Vāc parakstus par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju.

Sabiedrība Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.