• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Azerbaidžānas uzbrukumā Kalnu Karabahai nogalināti vismaz 27 cilvēki (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:42, 20.09.2023


Azerbaidžānas otrdien sāktajā militārajā operācijā Kalnu Karabahā jau ir nogalināti vismaz 27 cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 200, paziņoja Kalnu Karabahas vietējā administrācija.



Kalnu Karabahas tiesībsargs Gehams Stepanjans sociālo mediju ierakstā pavēstīja, ka ir 27 bojāgājušie, tai skaitā divi civiliedzīvotāji. Starp vairāk nekā 200 ievainotajiem ir 29 civiliedzīvotāji.

Ziņas par bojāgājušajiem tika saņemtas no morga Kalnu Karabahas galvaspilsētā Stepanakertā.

Azerbaidžānas karaspēka veikto apšaužu dēļ ir evakuēti apmēram 7000 cilvēku no 16 apdzīvotām vietām, piebilda Stepanjans.

Azerbaidžāna otrdienas rītā paziņoja, ka tās armija sākusi militāru operāciju "de facto" neatkarīgajā Kalnu Karabahā. Operācijas mērķis esot "konstitucionālās kārtības atjaunošana".

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija raksturoja šo militāro kampaņu kā "pretterorisma operāciju", kas turpināšoties līdz armēņu karaspēka izvešanai no Kalnu Karabahas.

Azerbaidžāna otrdienas vakarā pieprasīja armēņu separātistiem Kalnu Karabahā nolikt ieročus un piedāvāja sarunas ar Armēnijas pārstāvjiem gadījumā, ja viņi padosies.

"Lai pārtrauktu pretterorisma pasākumus, nelegālajiem armēņu bruņotajiem spēkiem ir jāpaceļ baltais karogs, jānoliek visi ieroči un nelikumīgajam režīmam jāpārtrauc darbība. Pretējā gadījumā pretterorisma pasākumi turpināsies līdz galam," paziņoja Azerbaidžāna.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Separātisti: Karadarbībā Kalnu Karabahā 2 dienās nogalināti vismaz 200 cilvēki

Karadarbībā Kalnu Karabahā divās dienās nogalināti vismaz 200 cilvēki.

Pasaule Premjerministrs: Armēnija nepiedalījās Kalnu Karabahas pamiera izstrādē

Armēnija nav piedalījusies Kalnu Karabahas un Azerbaidžānas pamiera vienošanās projekta izstrādē, trešdien pavēstīja Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans, paužot cerību, ka pamiers tiks ievērots.

Pasaule Kalnu Karabahā armēņu separātisti trešdien paziņojuši par ieroču nolikšanu

Armēņu separātisti Kalnu Karabahā trešdien paziņojuši, ka pieņēmuši Azerbaidžānas noteikumus sarunu uzsākšanai un noliek ieročus.

Pasaule Azerbaidžāna pieprasa armēņu separātistiem nolikt ieročus

Azerbaidžāna otrdien pieprasījusi armēņu separātistiem Kalnu Karabahā nolikt ieročus un piedāvājusi sarunas ar Armēnijas pārstāvjiem gadījumā, ja viņi padosies.