• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs: Krievija veicina badu pasaulē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:00, 19.09.2023


Krievija veicina badu pasaulē, lai panāktu pret to noteikto sankciju mīkstināšanu, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš pirmdien kopā ar Igaunijas un Lietuvas prezidentiem tikās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu.



Kā informēja valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris, tikšanās notika ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas laikā, un tās laikā tika apspriesta Krievijas agresija pret Ukrainu, Melnās jūras graudu iniciatīva un Ukrainas graudu eksports uz globālo dienvidu valstīm.

Valsts prezidents pauda nosodījumu Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās centieniem izmantot pārtiku kā ieroci, lai panāktu sankciju mīkstināšanu. Rinkēvičs uzsvēra, ka kopš izstāšanās no Melnās jūras graudu iniciatīvas Krievija mērķtiecīgi iznīcina Ukrainas ostu infrastruktūru un graudu krājumus.

Valsts prezidents arī informēja, ka Latvijā joprojām ir liels daudzums minerālmēslojuma, aicinot ANO ģenerālsekretāru un ANO Pasaules pārtikas programmu sekmēt tā izvešanu uz "Globālo dienvidu" valstīm, sevišķi Āfrikas kontinentā. Rinkēvičs atzīmēja, ka Latvija ir gatava iesaistīties arī Ukrainas graudu eksportā caur Latvijas ostām.

Vienlaikus Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību turpināt sniegt atbalstu Ukrainai un strādāt, lai nodrošinātu visaptverošu Krievijas un tās pārstāvju atbildību par agresijas un kara noziegumiem.

Krievijas pret Ukrainu izvērstā kara dēļ ir slēgti Melnās jūras transporta ceļi, kas tika izmantoti līdz karam, un tā rezultātā Eiropas Savienībai (ES) Ukrainas labībai kļuvusi par svarīgu tranzīta ceļu un eksporta galamērķi.

Tomēr maijā ES sāka ierobežot Ukrainas labības eksportu uz Bulgāriju, Ungāriju, Poliju, Rumāniju un Slovākiju, šādi cenšoties aizsargāt lauksaimniekus, kas importu vainoja cenu kritumā vietējā tirgū.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.