Tūkstošiem Dienvidkorejas skolotāju prasa aizsardzību pret varmācīgiem vecākiem

Pasaule
LETA 21:20, 16.09.2023 0

Tūkstošiem Dienvidkorejas skolu skolotāju un darbinieku sestdien Seulā pulcējās demonstrācijā, pieprasot lielāku juridisko aizsardzību pret varmācīgiem vecākiem, kas ir aizvien pieaugoša problēma valstī, kura ir pazīstama ar savu asi konkurējošo skolu vidi.

 

Demonstrāciju izraisīja kādas skolotājas nāve, kura jūlijā tika atrasta mirusi savā pamatskolā pēc sūdzēšanās par emocionālu pārdzīvojumu, ko izraisīja varmācīgi bērnu vecāki. Policija ziņo, ka sestdienas demonstrācijā piedalījās aptuveni 20 000 cilvēku.

Protestējošie skolotāji, kas rīko mītiņus vairākas nedēļas, apgalvo, ka spēkā esošie likumi neļauj viņiem kontrolēt savas klases un atstāj viņus pārlieku valdonīgo vecāku varā, kuri viņus var viegli apsūdzēt emocionālā vardarbībā pret bērniem.

Protestētāji norāda, ka pēdējo astoņu gadu laikā vecāki vairāk nekā 9000 skolotāju apsūdzējuši vardarbībā pret bērniem.

Dienvidkorejas likumdevēji patlaban apspriež likumprojektus, kas apmierinātu dažas no skolotāju prasībām un nodrošinātu imunitāti pret apsūdzībām vardarbībā pret bērniem. Tomēr daži eksperti ir pauduši bažas par iespējamām izmaiņām, norādot, ka priekšlikumi varētu vēl vairāk vājināt bērnu aizsardzību, kuri gadiem ilgi atrodas ārkārtīgi konkurējošā vidē.

Pieaugot skolotāju dusmām, Dienvidkorejas konservatīvā valdība šā mēneša sākumā izveidoja darba grupu, lai izpētītu jaunus izglītības likumus, kas atspoguļotu skolotāju viedokli, cenšoties viņus pasargāt no apsūdzībām vardarbībā pret bērniem.

Izglītības un Tieslietu ministrijas kopīgā paziņojumā presei apsūdzēja Seulas iepriekšējo liberālo valdību par to, ka tā īstenojusi politiku, kurā "pārāk uzsvērtas bērnu cilvēktiesības", kas, viņuprāt, novedis pie "nepamatotu ziņojumu par vardarbību pret bērniem skaita pieauguma".

Dienvidkorejā elitāro universitāšu absolvēšana tiek uzskatīta par izšķirošu karjeras un laulības izredzēm.

Saskaņā ar Izglītības ministrijas un Nacionālā veselības apdrošināšanas dienesta datiem, no 2018. līdz 2022.gadam vairāk nekā 820 pamatskolu un vidusskolu skolēni ir izdarījuši pašnāvību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Dienvidkorejā aizliedz suņa gaļas tirdzniecību

Dienvidkorejas parlaments otrdien aizliedzis audzēt, pārdot un slaktēt suņus, lai viņu gaļu izmantotu pārtikā.

Pasaule Dienvidkorejā sadurts opozīcijas partijas līderis

Dienvidkorejā opozīcijas partijas līderis Lī Džēmjuns, kurš 2022.gada prezidenta vēlēšanās zaudēja Junam Sukjolam, otrdien sadurts kaklā.

Pasaule Dienvidkorejā avarējis amerikāņu F-16

Dienvidkorejā pirmdien mācību lidojuma gaitā avarējis ASV reaktīvais iznīcinātājs F-16, pavēstīja Savienoto Valstu armija, norādot, ka avarējušās lidmašīnas pilots izglābts.