• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:56, 16.09.2023


Akciju cenas Volstrītā piektdien kritās, apsīkstot investoru interesei par tehnoloģiju uzņēmumu vērtspapīriem un sākoties streikam ASV autobūves nozarē, bet Āzijas un Eiropas biržās akciju cenas pieauga, pateicoties pozitīviem Ķīnas ekonomikas datiem.



Volstrītas indeksi samazinājās, tirgus dalībniekiem vērtējot, kāda būs autobūves darbinieku arodbiedrības "United Auto Workers" (UAW) rīkotā streika ietekme trijos autobūves uzņēmumos.

Streiks sākts uzņēmumos "General Motors", "Ford" un "Stellantis", un tajā piedalās aptuveni 12 700 darbinieki. UAW, kas pārstāv 150 000 strādājošo šajos uzņēmumos, ir brīdinājusi par streika paplašināšanos, ja netiks izpildītas tās izteiktās prasības.

Investori arī gatavojas ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) procentlikmju paaugstināšanai, kas ir gaidāma trešdien.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien kritās par 0,8% līdz 34 618,24 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 1,2% līdz 4450,32 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 1,6% līdz 13 708,33 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 0,5% līdz 7711,38 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX kāpa par 0,6% līdz 15 893,53 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 1,0% līdz 7378,82 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien pieauga par 0,7% līdz 90,77 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 0,2% līdz 93,93 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena piektdien pieauga par 2,7% līdz 36,48 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien pieauga no 1,0645 līdz 1,0664 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2409 līdz 1,2385 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 147,46 līdz 147,84 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 85,73 līdz 86,08 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Lasiet arī

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās bez vienotas tendences, bet naftas cenas pasaulē krasi samazinājās.

Pasaule Akciju cenas mainās dažādos virzienos Volstrītā, bet krītas Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā pirmdien mainījās dažādos virzienos pēc tam, kad ASV pēdējā brīdī tika novērsta valdības darba apturēšana, bet Eiropas biržās akciju cenas kritās, atjaunojoties bažām par procentlikmēm.

Pasaule Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā trešdien kritās, bet ASV dolāra vērtība pieauga pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma nemainīt procentlikmes. Eiropas biržās akciju cenas pieauga.

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās otrdien mainījās dažādos virzienos pirms ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma par procentlikmēm.