Jauna sadarbības nodaļa: Starptautiskā Krimināltiesa atver biroju Kijivā

Pasaule
LETA 02:26, 15.09.2023 0

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) atvērusi biroju Kijivā, preses brīfingā pavēstīja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins un SKT prokurors Karims Hans.

 

Biroja atvēršana ir "jauna sadarbības nodaļa" Ukrainas un SKT attiecībās, sacīja Kostins.

"Tas paaugstinās efektivitāti un operativitāti, reaģējot uz noziegumiem, ko Krievijas katru dienu pastrādā pret Ukrainu un ukraiņiem," viņš piebilda.

"Mēs demonstrējam izturību un uzstājību, lai mūsu vārdi nebūtu tikai tukši vārdi," savukārt sacīja Hans.

SKT birojs Kijivā ir tiesas lielākā pārstāvniecība ārpus Hāgas.

Šobrīd Ukrainā reģistrēti vairāk nekā 104 000 kara noziegumu, liecina Ukrainas ģenerālprokurora biroja aplēses.

17.martā SKT izdeva Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu ombudsmenes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus, apsūdzot viņus bērnu deportācijā no Ukrainas.

SKT, balstoties starptautisko tiesību normās, ukraiņu bērnu izvešanu no okupētajām teritorijām uzskata par kara noziegumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Kultūra Kijivā demontēts piemineklis komandierim Nikolajam Ščoram

Sestdien Kijivā demontēts piemineklis pilsoņkara komandierim Nikolajam Ščoram, kas ilgu laiku tika uzskatīts par vienu no Ukrainas galvaspilsētas slavenākajiem pieminekļiem.

Pasaule Krievija veikusi kārtējo triecienu Kijivai; septiņu ievainoto vidū arī bērns

Krievijai ceturtdien veicot kārtējo triecienu Kijivai, Ukrainas galvaspilsētas Darnicjas rajonā nogāžoties atlūzām un izraisoties ugunsgrēkam, ievainoti septiņi cilvēki, arī viens bērns, pavēstīja pilsētas mērs Vitālijs Kličko.

Pasaule Kijivā atkal dzirdami sprādzieni, cilvēki dodas uz patvērumiem

Kijivā pirmdien pēc plkst.11 pēc vietējā laika (vienāds ar Latvijas laiku) bija dzirdami vismaz desmit sprādzieni un skanēja gaisa trauksmes sirēnas.

Pasaule Krievija ar droniem un raķetēm uzbrukusi Kijivai, Krivijrihai un Ļvivai

Krievijas karaspēks naktī uz piektdienu no ziemeļu un dienvidaustrumu virzieniem uzbrucis Ukrainai ar trieciendroniem "Shahed" un no Melnās jūras ar spārnotajām raķetēm "Kaļibr", pavēstīja Ukrainas armijas Gaisa spēki.