• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ņujorkas mērs: Migrantu pieplūdums sagraus pilsētu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:51, 08.09.2023


Ņujorkas mērs no Demokrātu partijas Ēriks Adamss šonedēļ cēla trauksmi par finansiālo slogu, ko pilsētai rada tūkstošiem patvēruma meklētāju pieplūdums katru mēnesi, no kuriem daudzus uz Ņujorku nosūta ASV dienvidu štatu republikāņu gubernatori.



"Šī problēma sagraus Ņujorku," Adamss trešdienas vakarā sacīja publiskā sanāksmē, kurā viņš atbildēja uz pilsētas iedzīvotāju jautājumiem.

Mērs sacīja, ka Ņujorkā katru mēnesi ierodas 10 000 migrantu "no visas pasaules". Tur ir ieradušies 110 000 migrantu, kopš Teksasas republikāņu gubernators Gregs Ebots sāka migrantu aizvešanu uz Ņujorku ar autobusiem.

"Mums vajag pabarot, apģērbt, izmitināt, izglītot bērnus, mazgāt viņu gultasveļu, sniegt viņiem visu vajadzīgo, veselības aprūpi," sacīja Adamss.

Ebots ir sūtījis migrantus arī uz citām demokrātu pārvaldītām pilsētām, tostarp uz Vašingtonu un Losandželosu.

Viņa piemēram sekojuši arī citi republikāņu gubernatori un pat daži demokrātu gubernatori, sākot migrantu aizvešanu no savas jurisdikcijas.

Migrantu sūtīšana uz demokrātu bastioniem ir kļuvusi par amerikāņu labējo politiķu līdzekli ASV prezidenta Džo Baidena imigrācijas politikas nosodīšanai, jo šī politika ļāvusi migrantiem lielā skaitā šķērsot ASV robežu ar Meksiku.

Pilsētu mēri atzīst, ka vietējās atbalsta sistēmas nav piemērotas tik liela migrantu skaita uzņemšanai.

Melnādainais mērs Adamss, kurš ir bijušais policists un pārstāv Demokrātu partijas mēreno spārnu, augustā lēsa, ka atbalsta pakalpojumu sniegšana ienākošajiem migrantiem izmaksā 12 miljardus ASV dolāru trīs gadu laikā.

"Ņujorkiešu līdzjūtība var būt neierobežota, bet mūsu resursi tādi nav," Adamss sacīja augusta sākumā.

Adamss trešdien nosauca Ebotu par "trako", bet arī atkārtoti sūrojās, ka pašlaik demokrātu kontrolētā federālā valdība nepietiekami risina šo problēmu.

Bezpajumtnieku un migrantu aizstāvju grupas nosodīja Adamsa izteikumus, nosaucot tos par "neapdomīgu un neproduktīvu baiļu uzkurināšanu".

"Šī bīstamā retorika ir kas tāds, ko varētu gaidīt no galējiem politiķiem (..) nevis no tādas pilsētas mēra, kas vienmēr laipni uzņēmusi un cildinājusi savu daudzveidīgo un kritiski svarīgo imigrantu kopienu," ceturtdien kopīgā paziņojumā pavēstīja Juridiskās palīdzības biedrība un Bezpajumtnieku koalīcija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule CNN: ASV bāzēs Eiropā izsludināts paaugstināts gatavības stāvoklis

Jūnija beigās ASV militārajās bāzēs Eiropā izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis, jo saņemta informācija, ka Krievijas atbalstītas personas varētu veikt sabotāžas aktus pret ASV militāro kontingentu, atsaucoties uz informētiem avotiem, otrdien pavēstījis televīzijas kanāls CNN.

Pasaule Mieriņa piedalīsies NATO parlamentārajā samitā ASV

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) līdz 9.jūlijam uzturēsies ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur piedalīsies ASV Kongresa Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Maika Džonsona rīkotajā NATO dalībvalstu parlamentārajā samitā.

Pasaule Kalifornijā savvaļas ugunsgrēku dēl evakuē 25 000 cilvēku

Kalifornijas ziemeļos vairāk nekā 25 000 cilvēku trešdien saņēmuši rīkojumu evakuēties, jo tikusi zaudēta kontrole pār savvaļas ugunsgrēkiem.

Pasaule Ņujorkā policists nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi

Policists Ņujorkā nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēga no policijas ar šaujamieroča repliku, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.