• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV apstiprina militāro palīdzību Taivānai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:03, 31.08.2023


ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pirmo reizi apstiprinājusi tiešu militāro palīdzību Taivānai saskaņā ar ārvalstīm paredzēto atbalsta programmu, trešdien pavēstījušas amatpersonas.



Valsts departaments otrdien informējis Kongresu par 80 miljonus dolāru lielo palīdzības paketi, kas gan ir neliela salīdzinājumā ar nesenajām Taivānas bruņojuma iegādēm no ASV.

Taču tā ir pirmā reize, kad Taibeja saņem palīdzību saskaņā ar Ārvalstu armiju finansēšanas programmu.

ASV tradicionāli ieročus Taivānai ir pārdevušas, nevis piešķīrušas, taču tagad pieaugušas bažas, ka Ķīna varētu gatavot iebrukumu.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu. Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Ķīnas vēstnieci varētu atsaukt no Igaunijas

Ķīnas vēstniece Igaunijā Guo Sjaomei brīdinājusi, ka Taivānas pārstāvniecības atvēršana Igaunijā arī ar Taibejas nosaukumu var nozīmēt viņas atsaukšanu, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule ASV karakuģis izbraucis cauri Taivānas šaurumam

ASV karaflote pavēstīja, ka tās eskadras mīnu kuģis "Milius" izbraucis cauri Taivānas šaurumam "navigācijas brīvības" operācijas ietvaros vairākas dienas pēc tam, kad Ķīna ap Taivānu bija sarīkojusi vērienīgus militāros manevrus.

Pasaule Taivānas tuvumā atrodas astoņi Ķīnas karakuģi

Ūdeņos Taivānas tuvumā otrdien atrodas astoņi Ķīnas karakuģi, pavēstīja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Ķīna manevros imitē Taivānas noslēgšanu

Ķīna pirmdien trešajā manevru dienā ap Taivānu imitēja salas noslēgšanu.