Opozicionārs: Baltkrievijā vagneriešiem tiek izsniegtas jaunas pases

Pasaule
LETA 08:19, 29.08.2023 0

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija jau mēnesi izsniedz Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem jaunas pases, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP paziņoja opozīcijas pārstāvis - Baltkrievijas Tautas antikrīzes pārvaldes vadītājs Pāvels Latuško.

 

Opozicionārs uzskata, ka šī pasu izsniegšana var būt saistīta ar diversiju un teroraktu gatavošanu. Viņam nav datu par to, cik šādu pasu jau izsniegts.

"Saskaņā ar mūsu apstiprināto informāciju vagnerieši saņem Baltkrievijas pases - īstus dokumentus, bet, protams, noformētus uz citiem vārdiem. Tāpēc viņi var vienkārši iekļūt Eiropas Savienības teritorijā caur robežpārejas punktiem," sacīja Latuško.

Opozicionārs sacīja, ka Baltkrievijas teritorijā ir palikuši vairāki tūkstoši vagneriešu. Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko gribētu, lai viņi paliktu, tomēr viņam nav pietiekami daudz naudas liela algotņu skaita uzturēšanai.

Daļa no vagneriešiem dosies uz Āfriku, daļa parakstīs kontraktus ar Krievijas Aizsardzības ministriju, bet pārējie aizies no dienesta vai paliks Baltkrievijā.

Baltkrievijas kaimiņvalstis pastiprina savu robežu apsardzi vagneriešu klātbūtnes Baltkrievijā dēļ, baidoties no provokācijām un iespējamas operācijas Suvalku koridorā. Turklāt pie Polijas un Latvijas robežām no Baltkrievijas turpina ierasties nelegāli migranti.

Saskaņā ar Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta datiem "Vagner" algotņu skaits Baltkrievijā pakāpeniski samazinās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule Vagneriešus aicina pāriet Ukrainas pusē un kopā doties uz Maskavu (+VIDEO)

Krievu Brīvprātīgo Korpuss (RDK), kas cīnās Ukrainas pusē pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu, ceturtdien ierakstīja videouzrunu algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem, aicinot pāriet RDK pusē un kopīgi doties jaunā gājienā uz Maskavu.

Pasaule Prigožins būs miris pusgada laikā vai būs jauns apvērsums - Grozevs

Pusgada laikā Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājs un vadītājs Jevgeņijs Prigožins būs miris vai notiks jauns apvērsums Krievijā, intervijā "Financial Times" prognozējis bulgāru žurnālists un ilggadīgs Kremļa kritiķis Hristo Grozevs.

Kriminālziņas Eksperts: «Vāgnera» grupa Baltkrievijā palīdz naidīgajiem elementiem Latvijā

Tomēr visvairāk šie nekontrolētie kaujinieki ir bīstami tieši Baltkrievijas varas iestādēm.

Sabiedrība NDK vadītājs: Bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem

Latvijas bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem, šādu vērtējumu intervijā TV3 pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA).