• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Britu patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas sasniegušas 4 miljardus mārciņu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 03:53, 25.08.2023


Lielbritānijas patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas gada laikā gandrīz divkāršojušās, sasniedzot 3,97 miljardus sterliņu mārciņu (4,63 miljardus eiro), liecina valdības ceturtdien publiskotie statistikas dati.



Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas izdevumi patvēruma sfērā 2022. un 2023.gadā pieauga par 1,85 miljardiem sterliņu mārciņu, salīdzinot ar 2,12 miljardiem sterliņu mārciņu 2021. un 2022.gadā. Pirms desmit gadiem - 2012./2013.gadā - ministrijas izdevumi patvēruma sfērā bija kopumā tikai 500,2 miljoni sterliņu mārciņu.

Valdības šodien publiskotie statistikas dati arī liecina, ka 80% patvēruma lūdzēju uz sākotnējo lēmumu gaida ilgāk nekā sešus mēnešus.

Lai nokļūtu Lielbritānijā, Lamanša šaurumu šogad nelegāli šķērsojuši jau 19 000 cilvēku.

Jūnijā beigās Lielbritānijā uz sākotnējo lēmumu patvēruma lietā gaidīja kopumā 175 457 cilvēki, kas ir par 44% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn un lielākais skaits kopš 2010.gada, kad valdība sāka veidot šādu statistiku. No šiem migrantiem 139 961 uz sākotnējo lēmumu gaidīja ilgāk nekā sešus mēnešus, kas ir par 57% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn un arī ir jauns rekords.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija šo sastrēgumu skaidro ar to, ka sistēmā ienāk vairāk lietu, nekā saņem sākotnējo lēmumu.

Taču trīs mēnešu laikā līdz jūnija beigām to lietu skaits, kas gaida izskatīšanu, palielinājās par nepilnu 1%, kas liecina, ka lietu skaita pieaugums palēninās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Lasiet arī

Kultūra Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.

Ekonomika Apģērbu kompānijai «Ted Baker» noteiks maksātnespējas administrāciju

Lielbritānijas apģērbu kompānija "Ted Baker" otrdien tiesā iesniegusi prasību tai Eiropā noteikt maksātnespējas administrāciju, ņemot vērā uzņēmuma parādsaistības un sarežģītos mazumtirdzniecības apstākļus.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kultūra Princese Keita atvainojas par rediģēto ģimenes foto

Velsas princese Keita pirmdien atvainojās par sajukumu, ko radījusi Kensingtonas pils izplatītā viņas ģimenes fotogrāfija, kas pirms publiskošanas tikusi rediģēta.