• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Britu patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas sasniegušas 4 miljardus mārciņu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 03:53, 25.08.2023


Lielbritānijas patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas gada laikā gandrīz divkāršojušās, sasniedzot 3,97 miljardus sterliņu mārciņu (4,63 miljardus eiro), liecina valdības ceturtdien publiskotie statistikas dati.



Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas izdevumi patvēruma sfērā 2022. un 2023.gadā pieauga par 1,85 miljardiem sterliņu mārciņu, salīdzinot ar 2,12 miljardiem sterliņu mārciņu 2021. un 2022.gadā. Pirms desmit gadiem - 2012./2013.gadā - ministrijas izdevumi patvēruma sfērā bija kopumā tikai 500,2 miljoni sterliņu mārciņu.

Valdības šodien publiskotie statistikas dati arī liecina, ka 80% patvēruma lūdzēju uz sākotnējo lēmumu gaida ilgāk nekā sešus mēnešus.

Lai nokļūtu Lielbritānijā, Lamanša šaurumu šogad nelegāli šķērsojuši jau 19 000 cilvēku.

Jūnijā beigās Lielbritānijā uz sākotnējo lēmumu patvēruma lietā gaidīja kopumā 175 457 cilvēki, kas ir par 44% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn un lielākais skaits kopš 2010.gada, kad valdība sāka veidot šādu statistiku. No šiem migrantiem 139 961 uz sākotnējo lēmumu gaidīja ilgāk nekā sešus mēnešus, kas ir par 57% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn un arī ir jauns rekords.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija šo sastrēgumu skaidro ar to, ka sistēmā ienāk vairāk lietu, nekā saņem sākotnējo lēmumu.

Taču trīs mēnešu laikā līdz jūnija beigām to lietu skaits, kas gaida izskatīšanu, palielinājās par nepilnu 1%, kas liecina, ka lietu skaita pieaugums palēninās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Lielbritānijā pirmajā pusgadā ieradies rekordliels nelegālo imigrantu skaits

Nelegālo imigrantu skaits, kas sasnieguši Lielbritāniju, šķērsojot Lamanša kanālu, šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis jaunu rekordu.

Pasaule Aptauja: Britu konservatīvajiem draud smagā sakāve partijas vēsturē

Lielbritānijas konservatīvie 4.jūlijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās varētu ciest vissmagāko sakāvi gandrīz 200 gadus ilgajā partijas vēsturē, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Sabiedrība Pār Lamanšu Lielbritānijā dienas laikā ieradušies vairāk nekā 880 migranti

Šķērsojot Lamanša šaurumu laivās, Lielbritānijā otrdien ieradušies vairāk nekā 880 nelegālie migranti, paziņojusi valdība, norādot, ka tas ir lielākais skaits vienas dienas laikā šogad.

Pasaule Ruanda: ANO aģentūra melo par Lielbritānijas deportāciju plānu

Ruanda trešdien apsūdzēja ANO bēgļu aģentūru melos pēc tam, kad šī aģentūra tiesā apgalvoja, ka no Lielbritānijas uz Ruandu deportētie patvēruma meklētāji var tikt nosūtīti uz citu valsti, kur viņiem draudētu vajāšana.