• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bergmanis: Kosovā mūsu karavīru profesionalitāti novērtē augstu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 15:44, 20.07.2023


Pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa (AS), iniciatīvas no šī gada 16. līdz 19.jūlijam komisijas pārstāvji apmeklēja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontingentu NATO vadītajā miera uzturēšanas operācijā KFOR (Kosovo Force) un tikās ar sabiedroto spēku vadību, informēja frakcijas "Apvienotais saraksts - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" sabiedrisko attiecību konsultante Mudrīte Grundule.


Foto: Arhīvs.

"Latvijas karavīru profesionalitāti, sagatavotību un kaujasspējas ļoti augstu novērtējusi miera uzturēšanas operācijas KFOR un KFOR Regional Command East vadība. Mūsu karavīri dod lielu ieguldījumu ne vien Latvijas, bet visas Eiropas drošības stiprināšanā," pēc atgriešanās no Kosovas atzīst Raimonds Bergmanis.

Ņemot vērā pieaugošo saspīlējumu pie Eiropas robežām un nepieciešamību situāciju stabilizēt, kā arī Latvijas apņemšanos pildīt saistības attiecībā pret NATO un saviem partneriem, valdība jau atbalstījusi NBS karavīru dalības pagarināšanu NATO starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Kosovā līdz 2025.gada 31.decembrim, un rudenī par to vēl jālemj Saeimai.

Vizītes mērķis bija parlamentārās kontroles ietvaros vērtēt mūsu karavīru spējas un izaicinājumus misijā, sadarbības sekmīgumu ar NATO spēkiem un operācijas turpināšanas nepieciešamību atbilstoši kopīgajām ārpolitiskajām aktualitātēm, vienlaikus sekmējot parlamenta izpratni un stiprinot sadarbību ar Latvijas NBS kontingentu.

Vizītē piedalījās gan koalīcijas, gan opozīcijas deputāti: Raimonds Bergmanis (AS), Jānis Skrastiņš (JV), Edmunds Zivtiņš (LPV), Atis Švinka (PRO). R.Bergmanis norāda, ka valsts drošības jautājumos nav koalīcijas un opozīcijas, un visi ir iesaistīti drošības stiprināšanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.