• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš: Ir ļoti skaidrs, ka Krievija piedzīvo iekšēju satricinājumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:30, 29.06.2023


Ir ļoti skaidrs, ka Krievija piedzīvo iekšēju satricinājumu, un mums, demokrātijām ir jāsaprot, ka autokrātijās tādas lietas var notikt un notikumi var mainīties ļoti strauji, komentējot 23.jūnija notikumus Krievijā, kad algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Prigožins paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).



Šodien, ierodoties Eiropadomē Kariņš uzsvēra, ka viena no būtiskajām Eiropadomes tēmām ir par to, kas notiek Krievijā, kādas ir sekas Eiropā un kas mums jādara.

"Mēs nevaram kontrolēt to, kas notiek Krievijā, bet mēs varam kontrolēt to, ko mēs darām ārpusē," sacīja premjers, norādot, ka ir jāturpina stiprināt mūsu pašu aizsardzība.

Vienlaikus akcentējot, ka daudzi no Eiropadomes dalībniekiem jūlijā dosies uz NATO samitu Viļņā, premjers sacīja, ka ir svarīgi pielāgot jaunos NATO plānus un turpināt stiprināt austrumu flangu, kā tas ir darīts līdz šim.

Tāpat ir jāpastiprina centieni atbalstīt Ukrainu, tostarp arī atbalstot ar ieročiem, munīciju un finansēm. Tāpat arī veicot pasākumus, lai palīdzētu Ukrainai pievienoties Eiropas Savienībai.

Vienlaikus Viļņā plānots pārrunāt Ukrainas pievienošanos NATO pēc kara beigām. Premjers uzsvēra, ka vislabākā drošības garantija Ukrainai ir dalība NATO - "tas ir vienīgais veids, kā pārliecināties par mieru nākotnē".

Kariņš uzsvēra Ukrainas atjaunošanas nozīmīgumu - valstī jau pašreiz nepieciešamas dzīvesvietas, skolas un slimnīcas. "Krievijai jāmaksā par Ukrainas atjaunošanu," sacīja premjers. Vienlaikus viņš norādīja, ka ir daudz naudas iesaldētajos Krievijas aktīvos un ir jāatrod veids, kā šos līdzekļus izmantot Ukrainas atjaunošanai.

Tāpat kā svarīgu Eiropadomes sarunu tēmu Kariņš norādīja migrācija Eiropā, vienlaikus uzsverot to, ka jau vairāk nekā divus gadus Latvija ir saskārusies ar migrantu plūsmu no Baltkrievijas.

Jau ziņots, ka Kariņš šodien un piektdien, 30.jūnijā, Briselē, Beļģijā, piedalās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un valdību vadītāju sanāksmē, kurā plānots lemt par turpmāku atbalstu Ukrainai, aģentūrai LETA pavēstīja premjera birojā.

Pirms Eiropadomes ES līderiem plānota tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, lai diskutētu par Eiropas drošības izaicinājumiem, īpašu uzmanību veltot ES - NATO sadarbībai un kopējiem centieniem palīdzēt Ukrainai karā pret Krieviju.

Tāpat Eiropadomē plānots lemt par ES ekonomiskās politikas jautājumiem, migrācijas izaicinājumiem, kā arī ES ārējām attiecībām ar Ķīnu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.