• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šveices parlaments atbalsta labojumu, kas ļauj reeksportēt ieročus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:01, 07.06.2023


Šveices parlamenta augšpalāta atbalstījusi labojumu, kas ar zināmiem nosacījumiem ļauj pārdot Šveices ieročus citām valstīm, cita starpā arī tām, kas pēc tam šos ieročus reeksportē uz karojošām valstīm, teikts paziņojumā parlamenta tīmekļa vietnē.


Ilustratīvs foto.

Labojums pieņemts ar 22 balsīm "par", 17 "pret" un četriem deputātiem atturoties.

Valstīm, kas pērk Šveices ieročus, tomēr būs jāparaksta deklarācija par ieroču reeksporta aizliegumu, tomēr tās termiņš var tikt ierobežots ar pieciem gadiem. Reeksports būs iespējams uz valstīm, kas nepārkāpj cilvēktiesības un nepielieto ieročus pret civiliedzīvotājiem.

Šveice ir liela ieroču eksportētājvalsts, tomēr visi ieroči uz ārzemēm tiek pārdoti ar standarta nosacījumu, ka reeksports ir jāsaskaņo ar Šveices varasiestādēm.

Atbilstoši Likumam par militāro tehniku Šveices valdība liedz piegādes uz valstīm, kas ir iesaistītas militāros konfliktos.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Berne liegusi Šveicē ražotos ieročus piegādāt Ukrainai trim valstīm - Vācijai, Spānijai un Dānijai.

Pagājušajā nedēļā Šveices parlamenta apakšnams ar 98 pret 75 balsīm noraidīja labojumu, kas ļautu izdarīt izņēmumu Likumā par militāro tehniku, kas liedz piegādāt Šveices ieročus karojošām valstīm.

Pēc iniciatīvas apstiprināšanas augšpalātā, domājams, apakšnamam nāksies labojumu skatīt atkārtoti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Ziemeļmaķedonija nodos Ukrainai 12 triecienhelikopterus Mi-24

Ziemeļmaķedonija plāno nodot Ukrainai 12 padomju ražojuma triecienhelikopterus "Mi-24", paziņoja Ziemeļmaķedonijas aizsardzības ministre Slavjanka Petrovska.

Pasaule Norvēģija sola piegādāt Ukrainai tankus līdz marta beigām

Norvēģija nosūtīs Ukrainai daļu no saviem kaujas tankiem "Leopard 2" iespējami ātrāk, iespējams, jau līdz marta beigām, pirmdien paziņoja Norvēģijas aizsardzības ministrs Bjerns Arilds Grams.

Pasaule Lielbritānija paziņo par papildu bruņutehnikas piegādi Ukrainai

Lielbritānija nosūtīs Ukrainai vēl vairāk nekā 200 bruņutehnikas vienības papildus 14 tankiem "Challenger 2", paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs kopīgā preses konferencē ar savu Kanādas kolēģi Melāniju Žolī.

Pasaule Vācijas valdība šogad apstiprinājusi ieroču eksportu par vismaz 8,35 miljardiem

Vācijas valdība šogad apstiprinājusi ieroču eksportu par vismaz 8,35 miljardiem eiro, kas ir otrs lielākais ieroču eksporta apmērs valsts vēsturē, liecina Ekonomikas ministrijas dati.