• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas raķešu uzbrukumā Kijivai nogalināti trīs cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:05, 01.06.2023


Krievija naktī uz ceturtdienu īstenoja raķešu uzbrukumu Kijivai, nogalinot trīs cilvēkus, tai skaitā vienu bērnu, un vēl 12 cilvēkus ievainojot, paziņoja pilsētas kara administrācija un policija.



Iepriekš tika ziņots par sešiem nogalinātajiem, taču tagad amatpersonas nogalināto skaitu precizējušas.

Pēc Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštāba sniegtajām ziņām, uzbrukumā izmantotas desmit raķetes, kas palaistas no uz zemes bāzētajiem kompleksiem "Iskander" Brjanskas apgabalā, un tās visas notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība.

Taču krītošās raķešu atlūzas nodarījušas postījumus ēkām, kā arī nogalinājušas un ievainojušas cilvēkus.

Kijivas Desnas rajonā nogalināti trīs cilvēki - 11 gadus veca meitene, viņas 34 gadus vecā māte un 33 gadus veca sieviete, bet ievainoti desmit cilvēki, kuru vidū ir viens bērns, paziņoja galvaspilsētas kara administrācija.

Raķešu atlūzas Desnas rajonā nodarījušas postījumus divām skolām, bērnudārzam, bērnu poliklīnikai un dzīvojamai ēkai.

Krītošās atlūzas radījušas postījumus ēkām arī citos galvaspilsētas rajonos un izraisījušas automobiļa aizdegšanos. Dņipro rajonā ievainoti divi cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Čerņihivā nogalināti astoņi cilvēki

Krievijas raķešu triecienā Čerņihivas pilsētai, Ukrainas ziemeļos, nogalināti astoņi cilvēki un gandrīz 20 ievainoti, trešdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Pasaule ASV plāno drīz noteikt jaunas sankcijas pret Irānu

ASV otrdien paziņoja, ka drīz noteiks jaunas sankcijas pret Irānas raķešu un dronu programmu pēc nedēļas nogalē notikušā Irānas uzbrukuma Izraēlai, un gaida līdzīgus pasākumus no savu sabiedroto un partneru puses.

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši visus desmit krievu lidrobotus

Ukraiņu karavīri notriekuši visus desmit lidrobotus "Shahed", ko naktī uz svētdienu uz Ukrainu raidīja Krievija, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Ekonomika Ukrainas uzņēmēji stāstīs Latvijai, kā viņi palīdz armijai (+VIDEO)

Jaunuzņēmumu loma kara apstākļos izrādījās ļoti būtiska.

Pasaule ISW: Ukrainas pretgaisa aizsardzības deficīta dēļ Krievija var uzvarēt

Krievijas sauszemes spēki izmanto savas iespējas veikt gaisa triecienus Ukrainas armijas pozīcijām, lai lēnām, bet pārliecinoši izcīnītu uzvaru, jo ukraiņu pretgaisa aizsardzības pārklājums frontē ir izkliedēts un nekonsekvents, brīdinājuši ASV bāzētā Kara pētījumu institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Harkivas apgabalā izziņota bērnu evakuācija

Harkivas apgabalā, kuru sevišķi smagi skārušas Krievijas īstenotās apšaudes, ceturtdien tika izsludināta ģimeņu ar bērniem piespiedu evakuācija no 47 ciemiem Krievijas robežas tuvumā.