• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija aizliegusi iebraukt Barakam Obamam un vēl 500 amerikāņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:26, 20.05.2023


Krievija piektdien aizliegusi iebraukt valstī 500 ASV pilsoņiem, tai skaitā bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam.


Foto: AP

"Atbildot uz sankcijām, ko pret Krieviju regulāri ievieš [ASV prezidenta Džo] Baidena administrācija, (..) iebraukšana Krievijas Federācijā aizliegta 500 amerikāņiem," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija, piebilstot, ka šajā sarakstā ir arī Obama.

ASV piektdien pievienoja "melnajam sarakstam" simtiem uzņēmumu un personu, kam piemērotas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Vašingtonai jau sen vajadzēja zināt, ka neviens naidīgs solis pret Krieviju nepaliks bez atbildes," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Cita starpā Krievija aizliegusi iebraukt arī amerikāņu televīzijas raidījumu vadītājiem Stīvenam Kolbergam, Džimijam Kimelam un Setam Maiersam, raidorganizācijas CNN žurnālistei Erīnai Bērnetai un telekanāla MSNBC raidījumu vadītājai Reičelai Medovai.

Krievija paziņoja, ka "melnajā sarakstā" iekļāvusi arī senatorus, kongresmeņus un domnīcu darbiniekus, kas esot iesaistīti rusofobisku viedokļu un viltus ziņu izplatīšanā, kā arī tādu uzņēmumu vadītājus, kas piegādā ieročus Ukrainai.

Krievija šādi reaģējusi uz ASV atteikumu pagājušajā mēnesī izsniegt vīzas Krievijas žurnālistiem, kuriem bija paredzēts pavadīt ārlietu ministru Sergeju Lavrovu vizītē uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Drošības padomes sēdē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Latvija atbalsta Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu divu valstu sarunu ceļā

Latvija primāri atbalsta abu pušu sarunas kā labāko ceļu uz divu valstu risinājumu un Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, atbildot uz jautājumu, vai Latvija plāno atzīt Palestīnu kā valsti.

Pasaule Sārts skaidro, ko nozīmē Ukrainai Tuvo Austrumu konflikta izplešanās

Tuvo Austrumu konflikts izplešas, kas pasaulei nozīmē papildu nestabilitāti, bet Ukrainai - pasaules uzmanības samazināšanos, sociālajos tīklos vērtē NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, komentējot Irānas triecienus Izraēlai.

Pasaule Eksperts: Krievija pašlaik Ukrainā gūst taktiskus, nevis stratēģiskus panākumus

Krievija pašlaik Ukrainā gūst taktiskus, nevis stratēģiskus panākumus, šādu vērtējumu šorīt TV3 pauda Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Pasaule Tiesa sāks izskatīt Trampa krimināllietu

Tiesa Ņujorkā pirmdien sāks izskatīt krimināllietu, kurā bijušais ASV prezidents Donalds Tramps apsūdzēts saistībā ar "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

Lasiet arī

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.

Pasaule Laikraksts: Asanžs var noslēgt vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju

Tīmekļa projekta "Wikileaks" dibinātājs Džūljens Asanžs, kas šobrīd atrodas cietumā Lielbritānijā, varētu noslēgt vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju, vēsta laikraksts "Wall Street Journal".

Sabiedrība ASV savu klātbūtni Baltijas valstīs rotācijas kārtībā uzskata par pietiekamu

Savienotās Valstis uzskata, ka to karaspēka klātbūtne Baltijas valstīs uz rotācijas pamatiem ir atbilstoša Vašingtonas saistībām pret sabiedrotajiem NATO, ceturtdien preses konferencē paziņoja ASV vēstniece NATO Džuljena Smita.