• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Britu izlūki: 9.maija parāde Maskavā demonstrēja krievu armijas problēmas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:45, 10.05.2023


Tradicionālā 9.maija militārā parāde Maskavā demonstrēja Krievijas bruņoto spēku pamatproblēmas, ar ko tie saskaras 15 mēnešus pēc pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā, norāda britu militārā izlūkdienesta speciālisti.


Kaut kas jau bija jāparāda...

"9.maijā Krievijas ikgadējās uzvaras parādes ietvaros Sarkanajā laukumā bija manāmas problēmas ar tehniku un stratēģiskajām komunikācijām, ar ko karavīri sastopas 15 mēnešus pēc kara sākuma Ukrainā," teikts tviterī publicētajā izlūkdienesta ziņojumā.

Parādē piedalījās 8000 cilvēku, bet to lielākā daļa bija palīgspēku, militarizēto formējumu pārstāvji un karaskolu kursanti.

Kā norāda eksperti, vienīgie regulāro karaspēka vienību pārstāvji bija dzelzceļa karaspēka un militārās policijas kontingenti, bet vienīgais tanks bija vecs parādes vienības T-34.

"Neraugoties uz lielajiem zaudējumiem Ukrainā, Krievija varēja demonstrēt vairāk bruņutehnikas", norāda britu izlūki.

Valsts vadība atteikusies no vērienīgas militārās parādes idejas, bažījoties par "iekšējo kritiku par to, ka parādēm ir augstāka prioritāte pār kaujas darbībām", uzskata britu izlūkdienestā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Lasiet arī

Kriminālziņas Valsts policija 9.maijā neizslēdz provokācijas

Valsts policija neizslēdz iespēju, ka 9.maijā varētu notikt provokācijas, kuras varētu veikt atsevišķas personas, grupas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Sabiedrība Policijas rīcībā patlaban neesot ziņu par potenciālajām provokācijām 9.maijā

Valsts policijas (VP) rīcībā patlaban nav informācijas par kādām potenciālajām provokācijām 9.maijā pie tā dēvētā Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā un citviet Latvijā, aģentūrai LETA atzina VP priekšnieks Armands Ruks.

Sabiedrība Ruks: ziedu nolicējus Uzvaras parkā izmantos stāstiem par atbalstu Kremlim

Tiem, kuri apsver iespēju Uzvaras parkā 9.maijā nolikt ziedus, jāsaprot, ka Krievijas propaganda viņus izmantos stāstiem par atbalstu Kremlim, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" brīdināja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

Sabiedrība Talsos rīko aptauju par nepieciešamību pārdēvēt 9.maija ielu

Talsu novada pašvaldība rīko elektronisku aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par 9.maija ielas nosaukuma maiņu un atbilstošāko nosaukuma variantu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.