• Maija,
  • Paija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Starpkopienu sadursmēs Indijas Manipuras štatā nogalināti 60 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:11, 09.05.2023


Starpkopienu sadursmēs un nekārtībās Indijas Manipuras štatā pagājušajā nedēļā nogalināti 60 cilvēki un 35 000 bijuši spiest pamest savas mājās.



Pateicoties ieviestajiem drošības pasākumiem, situācija patlaban ir mierīga, paziņojušas amatpersonas.

Nekārtības un protesti sākās ar sadursmēm starp kopienām par ekonomiskajām priekšrocībām un statusiem, kas piešķirtas vairākām ciltīm.

Sekojošajos nemieros tika ievainoti aptuveni 230 cilvēki un nodedzinātas aptuveni 1700 mājas, paziņoja Manipuras štata galvenais ministrs.

Viņš sacīja, ka pēc situācijas noregulēšanas, ko veica policija un armija, ieviešot komandantstundu un patrulējot ielās, tūkstošiem civiliedzīvotāju drošības dienestu pavadībā sākuši atgriezties savās mājās.

Komandantstunda joprojām ir spēkā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Pasaule Atbrīvots Igaunijas valstspiederīgais, kas atradās uz Irānas sagrābtā kuģa

Irāna ceturtdien atbrīvojusi Igaunijas valstspiederīgo, kurš bija starp 13.aprīlī Hormuza šaurumā sagrābtā kuģa "MSC Aries" apkalpes locekļiem, informēja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Pasaule Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.

Lasiet arī

Pasaule Kanāda izraida Indijas diplomātu, saistot Indiju ar sikhu aktīvista slepkavību

Kanāda pirmdien apsūdzēja Indijas valdību saistībā ar Kanādas sikhu aktīvista slepkavību pie Vankūveras un izraidīja Indijas diplomātu, kurš vadījis Indijas izlūkdienesta nodaļu Kanādā.

Pasaule Uzlauzts Indijas premjera tvitera konts

Svētdien uzlauzts Indijas premjerministra Narendras Modi tvitera konts, kurā nepatiesi paziņots, ka Indija pieņēmusi kriptovalūtu "Bitcoin" par likumīgu maksāšanas līdzekli un izdala to pilsoņiem.