• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Britu izlūki: Kremlis vervē migrantus karam Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:33, 08.05.2023


Krievijas varasiestādes savos bruņotajos spēkos nosūtīšanai karot uz Ukrainu vervē Vidusāzijas migrantus, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.



Krievijas bruņoto spēku vervētāji "apmeklējuši mošejas un imigrācijas birojus", vēršoties pie Krievijā strādājošajiem Vidusāzijas migrantiem.

"Imigrācijas birojos darbinieki, kas runā tadžiku un uzbeku valodās, pastāvīgi cenšas vervēt migrantus," teikts ziņojumā.

Tie pat piedāvā viņiem iegūt Krievijas pilsonību īsākā laika posmā - pusgada līdz gada laikā parasto piecu gadu vietā.

Vervētāji cenšas ieinteresēt strādniekus arī finansiāli. Tiek piedāvātas 2170 eiro lielas prēmijas un 3800 eiro lielas algas.

Rekrūši, visticamāk, tiks sūtīti uz fronti karot, norāda britu izlūkdienests.

Vervēšana notiek Krievijas vadības izvērstajos centienos panākt, ka karam Ukrainā tiek nodrošināti vēl 400 000 brīvprātīgo.

Krievijas valdība, pēc visa spriežot, "cenšas atlikt jaunu vispārēju obligāto mobilizāciju atklātā formā, cik vien ilgi iesējams", ņemot vērā, ka iepriekšējais iesaukuma vilnis bija ārkārtīgi nepopulārs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī