• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES komisārs aicina dalībvalstis palīdzēt Itālijai, uzņemot vairāk migrantu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:54, 19.04.2023


Eiropas Savienības (ES) budžeta komisārs Johanness Hāns otrdien aicināja dalībvalstis uzņemt vairāk patvēruma meklētāju no Itālijas, kas sastapusies ar palielinātu migrantu pieplūdumu.


twitter.com/MelvinWizz
Foto: twitter

Itālija ir svarīgs mērķis migrantiem, kas ar laivām ierodas no Ziemeļāfrikas, un daudzi no viņiem sasniedz Itālijas dienvidu salu Lampedūzu.

"Lampedūzas piekraste ir arī Eiropas Savienības piekraste. Cilvēki, kas tur ieradušies, ir kopīga atbildība," sacīja Hāns.

Viņš pastāstīja, ka 950 cilvēki, kas kopš pērnā jūnija ir ieradušies Eiropas Vidusjūras piekrastes valstīs, ir pārvietoti uz citām Eiropas valstīm saskaņā ar pērn izveidotu shēmu, un divas trešdaļas no viņiem pārvietoti no Itālijas.

"Mēs gribam, lai dalībvalstis pārvietotu [migrantus] vairāk un ātrāk," piebilda komisārs.

Viņš sacīja, ka Itālija pieredzējusi "vairāk nekā 30 000 [migrantu] ierašanos šī gada pirmajos trīs mēnešos vien, kas ir par gandrīz 300% vairāk salīdzinājumā ar tādu pašu pērnā gada periodu".

"Vairāk nekā 1500 ieradās pagājušajā nedēļas nogalē vien," piebilda Hāns.

Viņš pastāstīja, ka Itālija ir lielākā ES migrācijas naudas saņēmēja. Valsts kopš 2015.gada ir saņēmusi gandrīz divus miljardus eiro, bet notiek diskusijas par iespējamu papildu ārkārtas finansiālu atbalstu.

Itālijas premjerministres Džordžas Meloni partija pērn uzvarēja parlamenta vēlēšanās, pateicoties solījumam ierobežot migrantu pieplūdumu pāri Vidusjūrai.

ANO pirms nedēļas paziņoja, ka 2023.gada pirmajā ceturksnī Vidusjūras centrālajā daļā bojāgājušo migrantu skaits ir lielākais kopš 2017.gada.

No janvāra līdz martam, šķērsojot jūru, dzīvību zaudējis 441 migrants, liecina ANO dati. Taču patiesais bojāgājušo skaits, visticamāk, ir lielāks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sabiedrība Ministrs neizslēdz nelegālās migrācijas spiediena palielināšanos no Krievijas

Ņemot vērā pēdējās dienās Somijā novēroto nelegālo imigrantu skaita pieaugumu no Krievijas puses, līdzīgu scenāriju nevar izslēgt arī Latvijā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Nost ar gļēvu liberālismu! Valdībai iesniegs aicinājumu apturēt imigrāciju

Ceturtdien, 26.oktobrī, Ministru kabinetā un pēc tam Saeimā paredzēts iesniegt memorandu "Par Latvijas valstsnācijas interešu nodrošināšanu".

Pasaule Nav indikāciju, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu

Pašlaik nav indikāciju par to, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu Latvijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica īpašo uzdevumu vēstniece Ārlietu ministrijā (ĀM) Baiba Braže.

Pasaule Francija sola finansiālu palīdzību Tunisijai migrantu plūsmas ierobežošanai

Francija pirmdien paziņoja par 25,8 miljonu eiro lielu finansiālu palīdzību Tunisijai, lai palīdzētu ierobežot nelegālo migrantu plūsmu pāri Vidusjūrai.